• Почетна
  • СПОРТ
  • Звездина трка с Легијом за Жуниора, Мијаиловић “сече” у петак
Прочитај ми чланак

Звездина трка с Легијом за Жуниора, Мијаиловић “сече” у петак

0

sp-zunior_620x0(Новости)
На „Маракани“ су се многи, и позвани и непозвани, ангажовали око прелазног рока, а армија навијача као и сваког лета у грозничавом нестрпљењу чека да сазна имена појачања и види их како позирају са Звездиним дресом. Ђорђе Ракић је то обавио први, а многобројне болне лекције из ближе и даље прошлости, када су играчи буквално скаутирани за друге клубове, натерале су садашњу управу да се окружи зидом ћутања и покуша да заврне славине с којих су информације углавном немилице текле у јавност.

Ипак, име Досе Жуниора волшебно је „процурело“, па иако се сада може чути и да долазак португалског штопера није тако изгледан, и даље доступни извори сматрају да је популарни „кинг-конг“ из АЕЛ-а све ближи „Маракани“. Разлог зашто у Звезди желе да обаве посао што брже и у што већој тајности лежи у томе што је Доса Жуниор на листи жеља и пољске Легије, која поред боље финансијске позиције има и мамац у виду квалификација за Лигу шампиона.

Ипак, за 27-годишњег Португалца који игра за кипарску репрезентацију каже се да изнад свега жели да сарађује са Звездиним тренером Рикардом Са Пинтом, којим је фасциниран још од дечачких дана. И пољски медији за њега наводе да „тражи нови изазов у каријери“ и да би био капитално појачање за Легију, али да је сада тај посао далеко теже остварив „јер се у трку укључила Црвена звезда“. Такође, и Пољаци располажу информацијом да Доса Жуниор кошта пола милиона евра.

С обзиром на то да је одмах по завршетку минуле сезоне Звезда остала без малтене комплетне одбране (Микић, Петковић, Пантић, Максимовић) и да ће Јован Крнета као „последњи Мохиканац“ вероватно добити исписницу, Пинтовој екипи преко су поптребна барем три штопера. Тако је уз Жуниора међу кандидате доспео 31-годишњи Стеван Батес, некадашњи фудбалер Железника и Рада.

Искусни централни дефанзивац би требало да дође на пробу, како би тренер Звезде стекао увид у његов квалитет и спремност, а за црвено-беле није занемарљива и чињеница да би Батес дошао као слободан играч. Снажни штопер је последњу сезону провео у иранској лиги, а пре тога је играо и за француски Шатеру, норвешки Тромсо и азербејџанске клубове Баку и Хазар.

Уколико Батес задовољи, и он би као и Жуниор требало да потпише до краја прве фазе припрема у Словенији, за када је спортски директор Зоран Стојадиновић и најавио долазак „бар тројице нових играча“.

МИЈАИЛОВИЋ „СЕЧЕ“ У ПЕТАК
У петак ће бити познато да ли се Никола Мијаиловић враћа у Црвену звезду.
Искусни леви бек вратио се у Русију како би се јавио на почетак припрема Амкара и сазнао да ли ће добити понуду за продужетак уговора.
Тим из Перма добио је новог тренера Станислава Черчесова и од његове процене да ли му је Мијаиловић потребан умногоме зависи и долазак 31-годишњег дефанзивца на „Маракану“.
Логично, Мијаиловић ће у случају понуде сигурно остати у Русији где може да заради неупоредиво више него у Звезди…