Прочитај ми чланак

Звезда ‘прегазила’ Раднички, +37

0

z1

Кошаркаши Црвене звезде остварили су другу победу у АБА лиги, пошто су у трећем колу декласирали Раднички са 88:51.

 У првој овосезонској утакмици пред домаћим навијачима црвено-бели су одиграли фантастично, пре свега у одбрани, а питање победника било је решено већ на полувремену, када је Звезда водила са 23 поена разлике.

Партизан је изгубио од Крке у Новом Месту, а Мега Визура у недељу дочекује Игокеу у Смедереву.

Текстуални пренос меча пратите на нашем сајту.

Звезда је боље почела меч, Марјановић је убацио шест поена и управо његовим поенима домаћи су повели са 10:4. Са друге стране, једини расположен у нападу био је Сава Лешић са шест поена, али Звезда је чувала предност.

Марјановић је опет поентирао, а Нелсон је у раној фази напада украо лопту Мариновићу и положио лопту у кош за 16:9, па је тренер гостију Николић затражио тајм аут.

Звезда је играла сјајно у одбрани, Раднички је тешко долазио до коша, а у последњој секунди прве деонице Блажич је погодио тројку за 22:11.

Црвено-бели су и даље играли чврсто у одбрани, у нападу нису бриљирали, али то је било довољно да се предност додатно увећа – Цветковић је убацио тројку за +15, а после бацања Џенкинса било је 32:15.

Раднички није имао решења за одбрану Звезде, која се потпуно разиграла и у нападу – Симоновић је погодио тројку, надовезао се Џенкинс, а после контре и атрактивног алеј-упа Шилба и Симоновића било је великих 39:17.z2Ни минут одмора није помогао екипи Мирослава Николића, која је у недостатку бољих решења прибегавала за нерезонским шутевима, а после закуцавања Марјановића и тројке Џенкинса било је 44:17.

Раднички је коначно прекинуо пост, па је на полувремену Звезда водила са 44:21.

z3Звезда је почела друго полувреме са пет узастопних поена Лазића, а после пет везаних поена Марјановића домаћи су имали +31 (58:27). Раднички није имао идеју у нападу, а и воља је напустила гостујуће играче због огромног заостатка.

Предност црвено-белих порасла је на +37 у финишу треће четвртине, па је тренер Радоњић већ тада могао да приушти себи да пружи шансу младом Тејићу.

Прилику је добио и Ристић, Цветковић је играо више него у прва два меча, а црвено-бели су у последњој четвртини испунили формалност и, уз благо опуштање, дошли су до победе на представљању навијачима у новој сезони.

(Б92)