• Почетна
  • СПОРТ
  • Звезда добила Партизан, сукоб делија и Жандармерије у Пиониру
Прочитај ми чланак

Звезда добила Партизан, сукоб делија и Жандармерије у Пиониру

0

sp derbiq_620x0

Кошаркаши Црвене звезде осамили су се на лидерској позицији српске Суперлиге, пошто су савладали Партизан пред око 4000 његових навијача са 75:72 (16:20, 12:23, 22:10, 25:19).

Иако су црвено-бели на полувремену имали чак 15 поена минуса, успели су да преко Марка Симоновића и Јаке Блажича упишу и трећу овосезонску победу против вечитог ривала, после два тријумфа у АБА лиги.

Капитен Звезде је са две тројке у самом финишу меча (једну убацио 18 секунди пре краја за плус четири црвено-белих – 74:70) омогућио саиграчима мирнију завршницу, док је словеначки интернационалац са тројком и поенима уз фаул после пресечене лопте довео Звезду до вођства први пут после уводних пет минута – 71:70, 38. минут.

Могли су изабраници Дејана Радоњића већ тада да преломе ривала, али је Словенац промашио слободно бацање, док чак три везана напада после тога гостијући кошаркаши нису успели да реализују. На њихову срећу, у наредном нападу црно-белих ни Бертанс није био прецизан ван линије 6.75, па је тројка Симоновића 18 секунди пре последњег звука сирене означила почетак славља освајача Купа Радивоја Кораћа.

После одличног првог полувремена црно-белих чинило се да ће изабраници Душка Вујошевића доћи, можда, и до убедљиве победе. Партизан је боље отворио утакмицу, повео са 3:0, да би црвено-бели преко Марјановића стигли до 9:5 на половини прве деонице. Ушли су црно-бели брзо и у проблеме са личним грешкама, пошто су Богдан Богдановић и Дејан Мусли направили по две личне грешке.

Ипак, преокрет на паркету унео је улазак у игру Саше Павловића. Некадашњи кошаркаш, између осталих Кливленда и Бостон Селтикса, покренуо је Партизан, који је са девет поена некадашњег репрезентативца дошао до минималне предности, која је до краја прве деонице отишла на плус четири (20:16).

Почетак другог периода припао је у потпуности црно-белима, који су чак четири минута без коша ривала искористили да први пут на мечу дођу до двоцифрене предности (25:16, 14. минут) . Ипак, изабраници Дејана Радоњића нису се предавали, већ су преко Ивана Раденовића (шест везаних поена, једна тројка) за два минута дошли на 29:24.

Тада на сцену поново ступа Павловић, који у тандему са Бертансом одводи црно-беле на 40:29 у 19. минуту. Нису се изабраници Душка Вујошевића ни тиме задовољили, већ су до краја првог полувремена дошли и до највећих 43:28.

Међутим, на почетку другог полувремена као да су кошаркаши заменили дресове. Звезда је заиграла знатно агресивније, играчи српског првака нису се најбоље снашли, па су црвено-бели за само три минута, серијом 9:0, преполовили предност ривала – 43:37. Ипак, у наредних 60 секунди Павловић и Богдановић враћају Партизан на плус 10, да би Звезда поенима Раденовића, Блажича и Лазића у 27. минуту пришла на минус три (49:46).

Одржавали су црно-бели некако минималну предност до половине последњег квартала, када је после закуцавања Павловића у контранападу на семафору стајало 59:54 за црно-беле. Чинило се у тим моментима да ће Партизан, ипак, успети да преломи меч у своју корист, да би Блажич већ описаном серијом од пет поена донео Звезди минималну предност, испоставиће се на крају, и преломну за овај меч.

Дворана:Пионир, гледалаца: 4.000, судијеИлијаБелошевић, Урош Обркнежевић и Милан Мажић (сви из Београда).

ПАРТИЗАН: Тепић 6, Ловерњ 10, Павловић 20, Дало, Милутинов 13, Богдановић 9,Гагић 2, Мусли3, Шалић, Андрић, Бертанс 9, Безбрадица.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митровић, Лазић 7, Блажич 11, Симоновић 10, Марјановић 15,Раденовић 17,Катић 2, Нелсон 7, Џенкинс 4, Липовиј, Тејић, Драгићевић 2.

 

Резултати 5. кола:

Партизан – Црвена звезда 72:75
Раднички – ФМП 86:54 (26:8, 20:15, 17:13, 23:20)
Одиграно јуче: Црнокоса Косјерић – Металац Ваљево 70:79.
Одиграно у понедељак: Мега Визура – Борац Чачак 95:72.
Табела: Црвена звезда 5-0, Партизан 4-1, Мега Визура и Раднички 3-2, Металац и ФМП
2-3, Црнокоса 1-4, Борац 0-5.

 

Сукоб делија и Жандармерије у Пиониру

До инцидента је дошло пред почетак друге четвртине меча када је један од навијача црвено-белих скочио са трибине, а на њега кренули радници обезбеђења

Навијачи Црвене звезде сукобили су се са припадницима Жандармерије током утакмице 5. кола кошаркашке Суперлиге Србије против Партизана у дворани „Пионир“.

До инцидента је дошло пред почетак друге четвртине меча када је један од навијача црвено-белих скочио са трибине, а на њега кренули радници обезбеђења.

У сукоб се укључило још неколико „делија“, а приликом интервенције Жандармерије дошло је до краће туче испод трибине где су смештене присталице Црвене звезде.

Већих изгреда није било и после праворемене интервенције полицијских снага утакмица је настављена.

 

(Танјуг)