Прочитај ми чланак

Зверев тражи: Аустралија да пусти Новака да игра у Мелбурну и без вакцине

0

И даље је неизвесно да ли ће најбољи тенисер света учествовати на свом најтрофејнијем турниру у каријери

Новак Ђоковић је синоним за Аустралијан опен, као што је то Рафаел Надал за Ролан Гарос и Роџер Федерер за Вимблдон. Међутим, можда ће наредни Аустралијан опен, на којем би Новак требало да јури своју јубиларну 10. титулу, протећи без најбољег тенисера света.

Разлог је обавезна вакцинација за коју је недавно и директор Аустралијан опена, Крег Тајли, рекао да ће бити услов за учествовање на првом Гренд слему сезоне.

Новак је остао „закопчан“ када је у питању учешће на Аустралијан опену и истиче да ће то открити тек када буде знао званичну одлуку, која би требало да буде донета у наредне две недеље.

– Видећемо. Мораћемо да сачекамо и да видимо. Да будем искрен, нисам разговарао с њима. Чекао сам само да чујем вести. Сада када знам, мораћемо да сачекамо и да видимо – одговорио је Ђоковић на питање о томе да ли ће учествовати на Аустралијан опену.

Саша Илић једва чекао да оде: Буран реми на Брду против Пазара га није задовољио
Ђоковић је иначе на завршној АТП листи увећао свој бодовни салдо након наступа на Мастерсу у Торину, али су му се главни конкуренти Данил Медведев и Александер Зверев приближили.

Новак би у случају да одлучи да не наступа на Аустралијан опену, прети му озбиљан ударац на АТП листи, јер би изгубио 2.000 бодова, па би му и прво место на листи било угрожено.

Ипак, један од његових најбољих ривала не жели да добије предност ван терена у односу на Ђоковића, па је тако Зверев, који је претходно рекао свима да признају да је Новак ГОАТ, сада још једном одушевио изјавом за Ђоковића.

– Тешко јер је политичко питање, али посета земљи нема везе са тенисом, ако нам земља допусти да уђемо, морамо да следимо правила. Надам се да ће он играти. На крају крајева, ја сам трећи на свету, ако он не игра, лакше ми је да освојим турнир, али он је број један на свету и он би требало да буде ту. Надам се да ће влада Аустралије да направи изузеће или шта год је потребно да он буде ту и да може да игра.