Прочитај ми чланак

Знате ли ко је Калу у Партизану?

0

FK Partizan789(mozzartsport.com)
„Не смета ми кад ме саиграчи зову Дјапе Калу, верујем да ћемо заједно напредовати и ако не успемо да се пласирамо у Лигу шампиона, макар да играмо Лигу Европе“, каже Предраг Лука.

Калу у Партизану! Није шала, стварно црно-бели имају момка звучног презимена. Ангажовали су га још пре пет месеци, само што се тек сад зна да је реч о Предрагу Луки!

Реч је о занимљивој преводу на шатровачки надимка (Пеђа) и презимена (Лука) некадашњег фудбалера Рада, кога саиграчи ословљавају оригинално – Дјапе Калу. Рекло би се да и брзоногом крилном везисти прија начин на који га дозивају током тренинга и утакмица, неки у шали кажу да због тога подсећа на репрезентативца Обале Слоноваче.

„Надимак датира из времена док сам играо на Бањици, чини ми се да су за њега заслужни Немања Којић, са којим сам цимер четири године, као и Радомир Коковић, бивши капитен Рада. Не смета ми кад ме саиграчи зову Дјапе Калу“, искрено ће Предраг Лука.

Од надимка је много битније оно шта пружа на терену, а јучерашња провера са Петролулом наговестила је да би од зимског новајлије Парни ваљак могао да има користи и у квалификацијама за Лигу шампиона. Постигао је гол, решио меч, мада је и њему јасно да половина заслуга за првенац на припремама иде на рачун асистента.

FK Partizan789.jpg0159304
„Као што рече тренер Рашовић: ’Саша Илић види што други не виде’. И мене је упослио феноменалним пасом, даће Бог да сличних проигравање буде и у наредном периоду, кад на програму буду важније утакмице. Драго ми је што упркос напорном раду током припрема све оно што вежбамо на тренинзима демонстрирамо и у пријатељским мечевима. Млада смо екипа, међутим, за сад све делује добро и верујем да ћемо заједно само напредовати“.

Такву констатацију Лука, попут свих чланова експедиција на Похорју, доноси на основу игре, дисциплине, мотивације и трчања у прве две провере у Словенији. Зато и верује да ће од јесени и Гробари све то моћи да виде у европским мечевима.

„Даћемо све од себе да се пласирамо у Лигу шампиона, али ако у томе не успемо, макар да играмо у Лиги Европе. Био би и то успех за ову младу екипу“.

Она је освежена доласком Филипа Малбашића, чиме је проширена колонија бивших фудбалера Рада у Партизану. Сва тројица – Лука, Малбашић, Којић – играју у офанзивном делу, па се надају и они да све приказано у дресу Грађевинара могу да репризирају, можда и унапреде, кад су поново на окупу у Партизану.

„Доста смо добро сарађивали у Раду, који сваке године избаци бар по два играча за велике клубове, па се надам да ћемо опет играти у препознатљивом ритму“, завршио је Предраг Лука.