Прочитај ми чланак

ЗЛАТИБОР – КУП ПРИЈАТЕЉСТВА: Звезда и даље без победе; и Партизан ремизирао

0

И другог такмичарског дана на Купу пријатељства суочили смо се са јучерашњим знанцем – јаком олујном кишом. Овога пута нису одиграна два меча, а један је прекинут.

Због одлагања првог дана, Динамо и Будућност су за среду имали по два заказана меча. Завршили су свој меч првог кола у коме је са 2:0 славио Динамо. Голове за Загрепчане су постигли Дејановић и Батурина. Ипак, златиборско време је имало друге планове па су мечеви Динамо – Војводина и Будућност – Торино отказани.

Није завршен ни други меч Групе А између СПАЛ и Сарајева. Овај дуел је прекинут у трећем минуту другог полувремена уз вођство италијанског тима 1:0.

Резултат овог меча са нестрпљењем очекују и Осијек и Црвена звезда. Реално, како се гледа прво међусобни скор, победа СПАЛ више значи Осијеку, али би добро дошла и црвено – белима.

Да разјаснимо: ако СПАЛ победи Сарајево, а у последњем колу Црвена звезда савлада СПАЛ са три или више постигнутих голова, а Осијек и Сараево одиграју нерешено прави се круг из кога ће као најбоља изаћи Црвена звезда. У овој групи у отворена врата и Сарајеву и Осијеку, опет у зависности од резултата меча Сарајево – СПАЛ.

Оно што свакако знамо након дана два је да је први полуфиналиста Купа пријатељства Еспањол који је и у другом колу забележио победу, овога пута против Вардара 3:1.

За Олимпију је и поред победе против Удинезеа турнир завршен.

Група Б је такође занимљива. Партизан има четири бода, као и Жељезничар, али и бољу гол разлику. Партизану остаје меч са Фенербахчеом, а Жељо ће играти са Видеотоном који је у среду савладао Фенер.

У четвртак ћемо испратити наставак меча Сарајево – СПАЛ, одложене дуеле Динамо – Војводина и Будућност – Торино и (сви се надамо) осам мечева трећег кола.

Због компликација са временом и већег броја мечева у односу на раније предвиђени распоред, о сатници мечева последњег кола обавестићемо вас ускоро.

Олимпија славила у тврдом мечу против Удинезеа

Фудбалери Олимпије су у другом колу савладали Удинезе 1:0 и тако забележили прву победу на Купу пријатељства на Златибору.

Прво полувреме нам је донело занимљив фудбал, али не и голове мада је Олимпија била донекле доминантнија.

У наставку је Словенцима било потребно 11 минута да коначно затресу мрежу Удинезеа. Стрелац је био Виктор Вребац.

У другом мечу Групе Д, Еспањол је забележио нову победу и са 3:1 надиграо Вардар за прво место на табели.

У последњем колу се састају Олимпија и Вардар и Еспањол и Удинезе.