Прочитај ми чланак

ЗИДАН ОБЈАСНИО зашто је жртвовао Модрића због Јовића

0

Зинедин Зидан, тренер Реал Мадрида, био је задовољан игром своје екипе против Виљареала, иако нису успели да остваре победу.

Француски тренер одлучио је да први пут стави српског фудбалера Луку Јовића у стартних 11, а после меча је и објаснио зашто је то урадио.

Tanjug/ AP Photo

„Нисмо постигли голова колико смо желели, али на крају крајева показали смо да можемо да играмо овако, пошто имамо два веома добра нападача. Овакав приступ објашњава зашто сам заменио Модрића. Данас сам желео више ‘дубине’ у нападу и морао сам некога да жртвујем“, рекао је Зидан.

Реал је на гостовању против Виљареала одиграо 2:2, а Јовићу иду велике заслуге за први гол, када је петом асистирао до Карвахала, који је само додао лопту до Бејла, а овај послао лопту у мрежу.

„Знали смо да Виљареал има проблема на средини терена и то је један од разлога због којег сам играо са Јовићем и Бенземом“, додао је он.

Српски фудбалер је средином другог полувремена замењен и управо уместо њега је ушао је Лука Модрић.

После три одигране утакмице Мадриђани имају скор од победе и два ремија, а Јовић и даље чека на првенац у дресу „краљевског клуба“.