Прочитај ми чланак

Због једног одговора сада Новака плаше затвором (ВИДЕО)

0

Нова бура подигла се због Новака Ђоковића, сада један познати медиј из Аустралије тврди да је најбољи тенисер данашњице погрешно попуњавао документа.

Спорно је било питање да ли је Ђоковић у претходних 14 дана негде путовао. Новак је одговорио са „Не“, а наводе да је 25. децембар провео у Београду, а да се онда отиснуо пут Шпаније где је дочекао Нову годину.У прилогу „9News Australia“ посебно су се позабавили спорним питањем.

„Светски број 1 након суда није трошио много времена и вратио се игри. Човек тренутка ради оно што ради најбоље, док је помоћно особље послало сопствену поруку, а онда су окренули камере ка нама. Светски број један је можда направио дуплу грешку да изађе из казне одлучношћу да надигра аустралијска гранична правила, што је изграђено на лажи на основу овог видео снимка (видео снимак када Новак 25. децембра игра тенис против дечака).“

Фото: Screenshot Twitter 9News Australia

 

Затим су навели да је Новак 25. децембра играо тенис у Београду.

„На дан Божића је играо тенис на улица Београда, а до новогодишње вечери је стигао 1.500 километара даље у Шпанију.“

Затим је дошао и тај спорни детаљ.

„На аустралијском путном форуму је на питање да ли је путовао 14 дана пре тога обележио не. И то може да га кошта највеће победе до сада. Србин је наводно рекао официрима да је Тенис Аустралија попунила документа за њега, снаге федералне Владе су потврдиле да су отвориле нову истрагу. Казна може да буде 12 месеци затвора.“

Затим је објашњено шта се дешавало на аеродрому по слетању у Мелбурн.

„Транскрипт Новаковог интервјуа на граници сведочи да је рекао званичницима да је имао коронавирус јуна 2020. године и 16. децембра, дао је документ о медицинског изузећу, путну декларацију за Аустралију и медицинску евиденцију у којој се налази позитиван тест. Затим је рекао: Да ли су вам потребна још нека документа од мене? До 3.55 му је речено да има 20 минута да докаже зашто не треба отказати његову визу. Рекао је: Заиста не успевам да разумем шта још желите да вам понудим у 04.00 не могу да зовем директора Тениса Аустралије, не могу да допрем ни до кога из Владе Викторије преко Тениса Аустралије. Само… Ставили сте ме у веома неугодну ситуацију, не знам шта још могу да вам кажем. Мисим ја, ја, ја, све што су ми тражили да урадим је овде“, рекао је Ђоковић.