Прочитај ми чланак

Зашто је Вучић годинама ћутао о Кокезиним милијардама?

0

Иако су медији попут "Курира" детаљно извештавали, Вучић је годинама ћутао о милијардама Славише Кокезе, једног од својих најближих сарадника, некадашњег, кафеџије и члана обезбеђења Српске радикалне странкеђ. Цела Србија је читала како је згрнуо милијарде од државе, али је Вучић ћутао. Да ли су се посвађали око плена, па је Кокеза постао барем медијска Вучићева мета или је у питању нешто друго - време ће показати.

Медији су износили прецизне податке да је Кокезина фирма Проинтер од доласка Вучића на власт, само до 2015. повећала промет невероватних 157 пута и профит 18 пута! Детаљно је објашњено како је бивши члан обезбеђења добијао тендере из информационих технологија иако се зна да пре тога контакт са рачунаром није имао. Али Вучић је ћутао. А све је знао, као што је знао да се Кокеза позивао на њега приликом склапања свих послова.


Само до 2016 године, добијао је Кокеза тендере за „Телеком“, 40 тендера „Електропривреду Србије“, па за „Југоимпорт“, Царину, Радио-телевизију Војводине, а посебно се истакао и са 17 тендера за град Београд.
Још у то време, Кокеза је волшебно постао власник „Win Win-a“, али и „Eurosalona“, „Senior ti-a“, „Best kontakt-a“, уз фирму „Срећни милионер“ коју је имао од раније.

„Курир“ је писао да је Аеродром Београд купио од „Еуросалона“ намештај за невероватних 32.5 милиона, а да се нико није смео ни пријавити на тендер поред свемоћног Вучићевог Кокезе, јер је налог стигао „одозго“. Медији су писали, објављивали уговоре и фактуре, а Вучић је ћутао.


Ни то није било довољно, па је Кокеза широм света бламирао државу у својству председника Фудбалског савеза Србије, са места на које га је Александар Вучић директно поставио. Данас се Вучићеви таблоиди питају како је Кокеза досао на то место третирајући грађане као потпуне идиоте који као не знају како се то десило.

Људи из ФИФА и УЕФА су били шокирани, а Вучић је и даље ћутао. Кокезини послови мере се милијардама и увек се подразумевало да ради у име Вучића и за Вучића. Вучић је и то знао и ћутао, иако је Кокеза постао један од најбогатијих људи у Србији.

Тек после скоро 10 година оваквог бизниса, Вучић је одлучио да једног од својих најближих сарадника, Славишу Кокезу означи као криминалца и сарадника мафије.

Хоћеш ли сада Александре Вучићу признати и колико милијарди државног новца је нестало док си ти ћутао?