• Почетна
  • СПОРТ
  • Запослени у Звезди одбили минималац, угрожено играње у Европи
Прочитај ми чланак

Запослени у Звезди одбили минималац, угрожено играње у Европи

0

marakana_17(Вести)

ФК Црвена звезда понудио је да исплати минималне личне дохотке радницима, а да запослени за узврат обуставе своја потраживања, међутим Радна заједница одбила је тај предлог и тражи исплату према уговорима.

Синдикат запослених у фудбалском клубу Црвена звезда одбио је предлог управе о ретроактивној исплати минималаца за претходних девет месеци.

Одлука да се понуди минималац запосленима је само први корак ка спровођењу одлуке коју су чланови Управног одбора донели једногласно на последњој седници.

Предлог о минималцу изнео је први човек клуба Драган Џајић, а у дело би требало да га спроведе генерални секретар Миодраг Зечевић.

Ипак, Радна заједница је челницима клуба дала предлог плате буду исплаћене према уговорима, али нису тражили да све буде исплаћено одмах и у целости.

У овом тренутку је немогуће да буду исплаћени толики износи, посебно што је клуб поново у блокади. Подсетимо, рачун ’црвено-белих’ је годину дана био у блокади, али је одблокиран на време да се региструју играчи у зимском прелазном року, а исплаћене су и плате играчима, што је довело до нове блокаде.

Уколико ускоро не дође до договора управе и запослених, Звезди прети забрана такмичења у Европи наредне сезоне.

Подсетимо, још крајем фебруара челници Црвене звезде су истакли да планирају озбиљно смањење трошкова, које укључује драстично смањење броја запослених у клубу, као и мање плате.