Прочитај ми чланак

ЗАМИСЛИТЕ ОВО, Сакраменто Кингси са тројицом Срба!

0

Богдан је већ тамо, да ли ће добити саиграче из Србије?

Сакраменто Кингси на челу са Владом Дивцем имају велике планове за будућност.

Свестан је био генерални менаџер из Србије ситуације у клубу, знао је да ствари морају да се мењају и да морају проћи године транзиције како би Сакраменто могао поново да буде у врху, а међу првим стварима које је урадио био је трејд Казинса, тада најбољег играча, али и најпроблематичнијег на терену.

Сакраменто сада има младу екипу, имаће и прилику да зграби једну од будућих звезда на драфту, од њих се очекује да тек у будућности буду конкуренти за врх Запада.

Богдан Богдановић је један од централних играча овог пројекта, био је један од најбољих рукија ове сезоне, доказао да се ради о кошаркашу на кога озбиљно може да се рачуна.

Лука Дончић се све чешће спомиње као потенцијални избор Сакраменто Кингса, немојте се зачудити да баш он стигне у престоницу Калифорније овог лета. Момак који је пореклом из Србије би тако чинио нови тандем са Богданом Богдановићем на спољним позицијама.

Није то све.

Са Сакраментом је претходних дана тренирао још један српски кошаркаш, Душан Ристић.

Овај центар има 22 године, играо је за Аризона Вајлдкетсе где је оставио фантастичан утисак, био је један од централних фигура тог тима и предмет обожавања навијача. Има највише победа у историји тог клуба, чак 115, нити једном играчу то није пошло за руком.

Ристић је дете Црвене звезде, играо је и за ФМП, али га је пут одвео у САД где је доста напредовао и где би ускоро могао да заигра у НБА лиги.

Како би било сјајно да то буде баш Сакраменто…