Прочитај ми чланак

Вујошевићу, дођи да решимо проблем!

0

sp-vanja-spajanje_620x0

Министарство омладине и спорта одговорило је данас на прозивке тренера Партизана Душка Вујошевића, наводећи да га веома цене као кошаркашког стручњака и упутило му нови позив на састанак.

Вујошевић је раније данас на конференцији за медије критиковао пореску политику, која, како је навео не штити спорт и истакао да би министар Вања Удовичић „могао да се позабави тиме, а не да да средства која су одвојена за изградњу Партизанове хале иду на школске сале“.

Министарство подсећа да је Вујошевић више пута позиван на састанак, бас око пореске политике у спорту, али се ни на једном није појавио, нити је послао било какве предлоге.

„Организовали смо и састанак са Пореском управом и министарством финансија, а све у интересу спорта. Министарство итекако активно ради на томе како би се најбоља европска искуства пореске политике у области спорта пренела и у Србију. Позив господину Вујошевићу да дође у министарство и даље је отворен јер желимо да заједно решавамо проблеме, а не да се неосновано прозивамо по медијима“, речено је Тањугу у Министарству омладине и спорта.

Што се тиче кошаркашке дворане, како наводе из министарства, ни ту Вујошевић није у праву.

„Затекли смо веома тешку ситуацију јер се ништа није радило три године. Управо је министар Удовичић, по преузимању дужности, ту причу покренуо са мртве тачке, која већ, понављамо, три године тапка у месту. Управо радимо на буџету за 2014, планирамо средства за наредну годину како би се завршиле све процедуре и почело са изградњом прве фазе кошаркашке хале. Позивамо све људе који желе да помогну својим предлозима српском спорту да дођу у министарство, само радом можемо заједно успети“, поручују из министарства спорта.

(Новости)