Прочитај ми чланак

Vujošević: Samo da obučemo sakoe, pa krenemo na sahrane

0

sp vujosevic_620x0

Ако све остало, осим мог облачења, штима у српској кошарци, разумем и у потпуности прихватам одређене норме и стил облачења, каже тренер Партизана
 

Пропозиције такмичења и правила понашања у Суперлиги КЛС, под комадном палицом директора Драгана Гогића, више се неће поштовати од случаја до случаја, некад више, некад мање опуштено, већ ће се строго поштовати до последњег реда.

Шта би друго могло да се протумачи када се завири у члан 61. д) 14. Пропозиција, који санкционишу неадекватно облачење. По том основу је стигла, за наше услове, поприлична казна од 34.500 динара, на адресу Душка Вујошевића, тренера Партизана НИС. Познати стручњак је прво опоменут за исти „прекршај” у шестом, а санкционисан за скидање сакоа током меча седмог кола у „Пиониру”, против Мега Визуре. Када је стигла опомена, коуч са најдужим стажом у нашој лиги, очигледно није најозбиљније схватио упозорење, али шале нема…

– Шта да кажем, морам да поведем рачуна, иначе…

Застао је тренер црно-белих очигледно још неверујући да правила, таман и за стил облачења, нису мртво слово на папиру.

– Ако је највећи проблем српске кошарке сако, онда ми је све јасно. Односно ако све остало штима, разумем и у потпуности прихватам одређене норме и стил облачења. Ма, све је остало под нашим обручима да боље не може бити, па само да обучемо сакое и кренемо на сахрану.

Душко Вујошевић никада није био од модног стила једног Патрика Рајлија или Фила Џексона, али је, примера ради, свиђало му се или не, поштовао кодекс облачења на утакмицама Евролиге. Претходних сезона, у оделу без кравате, а у текућој све са „машном”. Занимљиво је да је сако редовно скидао на евролигашким мечевима.

– Никада нисам кажњен због тога, барем колико знам. Али, тако нешто ми сигурно не би промакло – одговара Вујошевић.

Најтрофејнији тренер у историји Партизана редовно комплет „скоцкан” почиње сваку званичну утакмицу, као што обавезно, у одређеном тренутку, у зависности од тока меча, уследи скидање фамозног сакоа. На прес конференције, како суперлигашке, али и евролигашке, редовно долази у „комплету”.

– Свако се костимира на свој начин. Нисам љубитељ одела, зато често посегнем за скидањем сакоа, али мислим да облачењем максимално поштујем кошаркашку „приредбу” звану утакмица – сматра Вујошевић.

Е, па то очигледно није довољно по члану 61. д) 14. Пропозиција, иначе директор такмичења Гогић не би санкционисао скидање сакоа. А шта би тек било када би неком пало на памет да пропише „стил” испод одела, можда не би било лоше и ту да се „заведе ред”. Јер, све су нам дворане где се игра Суперлига „тип, топ”, са климом из 22. века, без кондензације и проклизавања, на челу са „Пиониром”. Сачекајмо да прођу мајске кише, па још мало отопли…. Е, чик да онда Вујошевић скине сако. Правила су, правила за све, нема повластица за минули рад.

( Новости )