Прочитај ми чланак

ВУЈОШЕВИЋ О ЗВЕЗДИНОМГ УСПЕХУ У ЕВРОЛИГИ: Све више им суде судије из АБА лиге!

0

Некадашњи тренер Партизана више него иначе анализирао црвено-беле.

Фото: Марко Тодоровић

Фото: Марко Тодоровић

Партизан, али и Црвена звезда, су неизоставна тема када год Душко Вујошевић даје интервју српским медијима.

Тако је било и овај пут где је тренер Лиможа говорио за Вечерње новости најпре о ситуацији у Француској, али није заборавио вечите.

Посебно је анализирао црвено-беле.

– Види се да је тим добро селектиран, да постоји континуитет, да се играчи не продају због материјалних разлога. Нема изнуђене продаје играча. Ради се систематски, постоје дуготрајна селекција и начин рада. Кад говорим о екипи, без обзира на замерке, које су велике, због начина на који је све то успостављено, види се да их води добар тренер, који добро ради, и да ти момци добро играју лопте – рекао је Вујошевић за Новости и покушао да одгонетне тајну:

– Једна од тајни овако добрих резултата у Евролиги, које нико није очекивао, јесте изванредна одбрана која се заснива на постојању два-три “специјалца” која чувају противничке играче “један на један” и чине непотребним велике ротације, што су сви у функцији тима, и то се види нарочито у нападу, где се доста користи унутрашња игра, и што имају срећу да учествују у лакшем такмичењу, јер је Јадранска лига, ипак, слабија него што је била ранијих година и лакша од шпанског првенства, турске или ВТБ лиге.

Поменуо је Вујошевић и судије.

– Такође, види се велики утицај клуба у Евролиги. Ове и прошле године судије из Јадранске лиге су најмање петнаест пута судиле Звезди у Евролиги, што се Партизану никада није дешавало, и што показује снагу клуба када је у питању логистика. Све то заједно довело је до тога да играју стварно добро и да су себи обезбедили велику шансу.

Нарано, без Партизана није могао протећи ни овај разговор.

– Напокон има добар резултат. Међутим, у Јадранској лиги, оваква каква је, једини резултат који вреди је прво место. Партизан је направио тим од доста старих и повређених играча, који нема други смисао него прављење резултата. Против овакве Звезде немају шансу да направе тај резултат у Јадранској лиги. Такву концепцију не разумем и не подржавам. Ту стратегију подржавају медији који су под контролом Црвене звезде, зато што Звезди одговара таква друга, ефемерна позиција Партизана – јасан је Вујошевић.