Прочитај ми чланак

ВРЛО ВАЖНА ПРОМЕНА У ФУДБАЛУ стартује од 1. јуна

0

mazic-27Прихваћен је предлог УЕФА, који ће обрадовати играче, тренере а и навијаче.

На 129. генералном самиту Међународне фудбалске асоцијације (ИФАБ) задужене за одређивање правила игре дискутовано је о предлозима за новитете, који би се примењивали од 1. јуна ове године.

Самит је одржан у Ирској, а прихваћен је предлог УЕФА, а односи се на троструку санкцију – пенал за прекршај у казненом простору, црвени картон у случају очигледне прилике за постизање гола и утакмица суспензије.

ИФАБ је сагласан у ставу да је казна престрога, тако да је одлучено да једна од три казне мора да буде укинута. Тако више играчи после црвеног картона и пенала неће добијати утакмицу суспензије, уколико се не ради о грубом прекршају и тешкој повреди противника.

Комитет светске куће фудбала, ФИФА, у току марта ће и званично променити ово правило у дисциплинском правилнику.

Доста се спекулисало о предлогу на додатну четврту измену уколико меч оде у продужетак, али је ИФАБ то одбио, као и предлог Фудбалског савеза Холандије да судија током меча може да погледа снимак спорне ситуације, па да донесе коначну одлуку за максимално 20 секунди.

Исто тако, ИФАБ је одбио предлог Фудбалског савеза САД о реалном рачунању времена током утакмице, односно да на сваки прекид буде заустављено и време.

(Телеграф.рс)