Прочитај ми чланак

Вређао Ђоковића и Србију, па стигао на Маракану: Црногорски новинар пред меч…

0

Све је спремно за једну од најважнијих утакмица коју ће фудбалска репрезентација Србије одиграти ове године.

Чета Драгана Стојковића Пиксија у уторак од 20.45 на Маракани игра против Црне Горе и Орлови имају императив победе против Соколова како би коначно стигли на корак од остварења дуго чеканог сна – пласмана на Европско првенство.

Овај сусрет изазива велику пажњу у региону, те га је, у разговору за Телеграф, најавио и црногорски новинар Небојша Шофранац.

– Дошло је дотле да је стварно утакмица одлуке, ако неко победи имаћемо фактички решену ситуацију, ако буде нерешено, онда ћемо морати да чекамо новембар, да се реши то друго место, јер је јасно да ће Мађарска отићи сигурно. Могло је то да буде и другачије у овој групи, на крају може и да буде да оду три екипе, јер Србија има шансу преко баража да оде у марту, али је чињеница да је овај меч од невероватно великог значаја, за нас јасно јер никада нисмо били на неком великом такмичењу, а ово је можда и најјаснија прилика после оног баража са Чешком пре 12 година. Имали смо два меча један на један са Вучинићем, Јоветићем, Симоном Вукчевићем, тада смо могли то да урадимо. Сада је јасно да је Србија фаворит – рекао је Шофранац и све изненадио јер је ретко ко очекивао да ће причати лепо о нашој земљи и националном тиму после скандала у ком се својевремено нашао.

Наиме, Шофранац је после пораза Ђоковића од Алкараза у финалу Вимблдона на свом Фејсбук профилу написао:

– Шта си му то урадио, Карлитосе? Толико илегално лудих волеја, слајсева и бомби које би требало забранити. И да разбуктис оволико беш дрвосеча који не знају ни гемое да броје, а знају толико да проклињу момка од 20 година који је задивио свет? Колико чобана ће престати да гледа тенис и да плаче ојађено на мом зиду?

Nebojša Šofranac

Ту се није зауставио, већ је наставио:

Nebojša Šofranac

– Шпанци су дали нови надимак Новаку. ЛОАТ, чак 12 изгубљених финала, највише у Опен Ери, он је „loser of all times“ (највећи губитник свих времена). Упознајмо најбољег тенисера планете (ако већ нисмо), шампиона Вимблдона са 20 година, великог спортисту ала Надал, који поштује све, не лије крокодилске сузе и који ће освојити 30 слемова, наредних 15 година биће ноћна мора и неће делити титуле са другима. Нова ера почиње.