Прочитај ми чланак

Волков: Вермезовић ме је лагао

0

sp-volkov_620x0(Новости)
Чекао је и дочекао Владимир Волков да му сване у Хумској. После турбулентног периода у којем је код бившег тренера Вермезовића у једном тренутку био чак и четврти избор на месту левог бека, сада је коначно свој на своме. Са осигураним местом на левом боку у последњој линији које је изборио искључиво добрим радом, много мирније може да гледа на оно што следи током јесени. Управо због тога чини се да Волков нема ни најмању дилему око тога да ли ће играти за црно-беле у квалификацијама европских такмичења.

– За квалификације сам ту, то је сигурно. Да је клуб хтео, продао би ме Вердеру, јер сам чуо да је постојала и званична понуда из Бремена. Много тога ће зависити и од исхода квалификација за Лигу шампиона или Лигу Европе. У случају да уђемо у групу, остајем до зиме – нема дилему искусни фудбалер.

Пре само неколико месеци ситуација у Хумској је за њега изгледала готово безнадежно. Смену Владимира Вермезовића је дочекао са само три пролећна меча, да би касније код Рашовића одиграо четири од пет последњих утакмица.

– Никада нисам сазнао прави разлог од Вермезовића зашто сам склоњен у страну. Током јесени сам још и играо да би елиминисање уследило када сам пропустио 10 дана рада током припрема на Тари и у Турској. Одједном сам дошао у ситуацију да се са Ашковским борим за трећу алтернативу. Никада нисам бојкотовао тренера, али сам тражио разговор у четири ока како би ми неке ствари биле јасније. Није ми рекао истину, већ да сам остављен по страни зато што сам пропустио део припрема.

Волков сматра да је црно-беле погледала Фортуна када је у алармантној ситуацији дошло до смене тренера.

– Како је радио, тако му се касније и вратило. Да није било Вермезовића ни освајање титуле не би било тако слатко, то може да се узме као његова заслуга. Бојао сам се искрено катастрофе у тим тренуцима, али када је дошао Рашовић све је дошло на своје место.

Промена на клупи имала је значајан утицај и на промену плана искусног дефанзивца пред летњи прелазни рок.

– Прочитао сам Вукову изјаву да му је велика жеља да Иванов и ја останемо у клубу. Ја сам такав, када ми неко пружи руку, када препознам искреност, даћу му обе. Драго ми је што сам улепшао његов деби голом против Радничког и надам се да ће се сјајна сарадња наставити.

Као и сваке сезоне, Партизан у нове изазове креће са значајно измењеним тимом. Амбиције се без обзира на све никада не мењају.

– Не могу да верујем да године тако брзо пролазе и да сам сада после Салета Илића и Лукача најстарији у екипи. Верујем да ћемо и у сезони пред нама успети да докажемо да Партизан игра најбољи фудбал у Србији – завршио је Волков.

УКРАЈИНЦИ НАЈЈАЧИ ТЕСТ

ЗА среду од 18 часова је заказана вероватно и најозбиљнија провера у припремном периоду, противник је вицешампион Украјине Металист.

Имајући у виду квалитет противника и близину првог меча на европској сцени, Вук Рашовић ће Девићу и друштву супротставити најјачи тим, онај који се од првог минута играо против Локомотиве и Петролула. Једину измену би требало да видимо на гол црти, где би после Живковића и Петровића, стартера из прва два меча, шансу требало да добије новајлија Лукач.

Вероватни састав: Лукач – Аксентијевић, Остојић, Иванов, Волков – Марковић, Јојић, Илић, Лука – Нинковић, Којић.