Прочитај ми чланак

ВОКЕР НАКОН УДАРЦА ИЗНЕТ НА НОСИЛИМА, а већина окривљује Јокића (ВИДЕО)

0

Ноћ у НБА лиги обележила је стравична повреда Кембе Вокера који се закуцао у саиграча Семија Ожелејеа.

Вокер је по хитном поступку пребачен у болницу где је установљен потрес мозга, док ће додатни прегледи утврдити и степен повреде врата. Свему је претходио несрећан случај у ком је Никола Јокић евидентно ненамерно саплео Американца.

FOTO: YOUTUBE

Како је био у пуном трку, Вокер је налетео на ногу српског центра и дословно одлетео у саиграча, главом ударио у груди и одмах затим завршио на паркету. По самом паду Вокера на под могло се установити да је ситуација озбиљна, те је уследила и одговарајућа реакција.

Врат и глава прве звезде Бостона били су фиксирани, а убрзо је Вокер изнед и на носилима. Прилично потресен целу ситуацију пратио је Јокић, док су се кошаркаши Селтикса након целе ситуације на паркету окупили у молитви за саиграча.

Међу првима који је прстом уперио у српског центра јесте познати амерички радио водитељ Џејсон Смит који има своју емисију на чувеном Фокс спортс радију. Њему се „учинило“ како је Јокић непотребно закорачио у жељи да заустави Вокера што је главни узрок тешке победе капитена репрезентације САД на недавно одиграном Мундобаскету.

– Да ли је до мене или је заиста Никола Јокић направио још један велики корак како би саплео Кембу Вокера у ситуацији када се повредио, запитао је путем Твитера водитељ чувене америчке радио станице Фокс спортс, Џејсон Смит.

Међутим, поменути радио водитељ се ту није зауставио охрабрен порукама навијача Бостона који су такође у Јокићу видели кривца, па је написао:

– Погледајте снимак, посебно из угла изнад главе. Јокић је направио крупан корак десном ногом како би ушао у путању Кембе Вокера када је имао проблем да исконтролише лопту и послао Вокера у Оџелејеа, додао је Смит.

Извесни Томас Алџухер је чак на званичном Твитер налогу Бостона писао како Џокер заслужује казну за овај потез:

– Јокић је изазвао повреду а није кажњен, саплео је Вокера. Судије нису одрадиле добро свој посао. Требало је да гледају снимак и виде шта се заправо десило.