Прочитај ми чланак

Више од 90 навијача ухапшено уочи дербија

0

lisice-4-3(B92)
Београд – Полиција ухапсила 92 особе због више туча уочи дерби утакмице Партизана и Црвене звезде. Међу ухапшенима има и странаца и малолетника.

Како је агенцији Бета речено у МУП-у Србије, прва већа туча догодила се после 15 сати код Основне школе „Даринка Радовић“ у насељу Железник.

У тој тучи приведено је 20 навијача, међу којима и четири Руса и један Грк.

Након те туче, две особе су затражиле помоћ у Ургентном центру, али полиција нема увид у степен њихових повреда.

На сасвим другом крају Београда, на Панчевачком путу, код кафане Мали рај, дошло је до још једне туче навијача Партизана и Црвене звезде након које је приведено још 19 људи.

„Са та два догађаја и још неким мањим тучама, укупно су у полицијску станицу доведене 92 особе, од којих су три малолетне“, речено је агенцији Бета у МУП-у Србије.

Такође се наводи да је код ухапшених пронађено више навијачких бакљи, два ножа и одређена количина наркотика, а да је у интервенцијама оштећено и једно полицијско возило.

У МУП-у је потврђено да је код стадиона Партизана, приликом доласка аутобуса са играчима црно-белих, ка возилу полетело више каменица и флаша, што је изазвало реакцију навијача Партизана који су се налазили у близини.

Полиција је интервенисала и спречила ескалацију туче.

Инциденти су се наставили и током саме утакмице. Навијачи Партизана потукли су се на јужној трибини стадиона и туча је трајала неколико минута док није дошао кордон полиције.

Навијачи на трибини су се тукли неколико минута, палили су бакље и гађали се, а то је све трајало око пет минута, док их није раздвојио кордон полиције, али је онда кошкање настављено и преко полицајаца.

А шеф тима за израду Стратегије за борбу против насиља у спорту Вељко Одаловић изјавио је нешто раније данас да је коначна верзија те стратегије предвиђа новине као што су: могућност изрицања мера изгредницима на лицу места, већу одговорност организатора и клубова, али и специјалну обуку судова и полиције.

У овим тренуцима, на стадиону Партизана игра се дерби меч 28. кола Суперлиге Србије између фудбалера Партизана и Црвене звезде.

Неколико лакше повређених

Хитна помоћ је имала неколико интервенција због још три туче навијача испред платоа 25. мај, у теразијском пролазу и код ресторана код партизановог стадиона у Хумској, током којих је четворо – петоро навијача лакше повређено, рекла је Тањугу портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура.