Прочитај ми чланак

ВИМБЛДОНСКЕ ИГРИЦЕ ПРОБУДИЛЕ ИНАТ У НОВАКУ: Демолирао је Манарина за четвртфинале!

0

Новак Ђоковић је опет онај стари! Прорадио је инат против Адријана Манарина, па је победом од 6:2, 7:6 (5), 6:4 обезбеђено четвртфинале са Томашом Бердихом.

Понедељак није био таличан Ђоковићу, Рафаел Надал и Жил Милер играли су скоро петосатни маратон до касних часова, па је све одложено за уторак.

Револт је додуше изазвала чињеница да меч није померен на Централни терен, који је скоро два сата чекао празан. То је изнервирало и Џона Мекинроа, није дужна организаторима остала ни Јелена Ђоковић, пожалили су се и гледаоци мечева.

Новак се трудио да га то не поремети, што је показао на друштвеним мрежама, потпуно је био спреман за сусрет са Адријаном Манарином, коме је одржао ефикасан час тениса.

Није му сметало ни што меч није премештен одмах на Централни терен, ни главобоља није представљала велику препреку када је стартовао меч са Манарином.

Пожалио се Ђоковић на те проблеме средином првог сета, који је одлично почео вођством од 3:0, а није ток дуела довео у питање ни у завршници.

Страшне потезе је вадио из рукава, да би на крају само два гема препустио, што је Андре Агаси са одушевљењем испратио из ложе.

Други сет је имао исти сценарио само до средине сета. После стартних 3:0 Новак је себи дозволио пад, у седмом гему је изгубио предност сервиса, па се Манарино држао до тај-брејка.

Чак је и повео са 4:2 у том периоду игре, али је Новак ушао у серију и експлозивно прославио освајање сета, после чега је чак трећи пут променио мајицу на мечу.

Није терен био идеалан, сметали су играчима услови и затворени простор пошто се играло под кровом због кише. Зато је и Новак инсистирао да што пре оконча меч, рано је дошао до брејка и у трећем сету, што није испустио.