• Почетна
  • СПОРТ
  • ВЕШОВИЋ: У Звездиној управи седе издајници! Изузетак је Стојадиновић
Прочитај ми чланак

ВЕШОВИЋ: У Звездиној управи седе издајници! Изузетак је Стојадиновић

0

vesovic-foto-s-pikula

Бивши десни бек Црвене звезде изненађен оптужбама да је у договору са спортским директором донео одлуку о захтеву за раскид уговора и истиче да је то била намера његовог менаџера Радојице Божовића.

Знало се од раније да у управи Црвене звезде влада раскол и да свако вуче на своју страну. Али, изгледа да ни свлачионица није била поштеђена инструкција од разних клупских струја и да је атмосфера међу играчима такође била наелектрисана.

Један од најискуснијих првотимаца Никола Мијаиловић је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт јавно проговорио о утицају спортског директора Зорана Стојадиновића на свлачионицу и његовим покушајима да „уђе“ у неке играче. Са њим су се сложили и Милош Нинковић, Бобан Бајковић, Ненад Милијаш и Драган Мрђа који такође кажу да клубу нема напретка са Стојадиновићем у управи.

Ипак, нису сви играчи Звезде сложни у оцени са критикама на рачун Стојадиновића. Један од њих је и Марко Вешовић, који је и даље званично фудбалер Звезде док одмарајући у Подгорици чека одлуку Арбитражне комисије о захтеву за раскид уговора.

“Желим да прекинем све интриге и спекулације. Зоран Стојадиновић ме није наговарао да поднесем захтев за раскид уговора! Шта више, Стојадиновић је једини човек из управе који се удостојио да прича са мном и са мојим менаџером. Од осталих људи из клуба нико није показао довољно људскости дас макар поразговарамо. Зоран је ту једини нешто покушавао… Желим да се стави тачка на ту причу. И пре мене су на исти начин одлазили играчи из Звезде, док је била иста ова управа, па се није дизала оволика прашина”, каже Вешовић за МОЗЗАРТ Спорт.

МОЗЗАРТ Спорт има информације да сте ви и Филип Младеновић разговарали са Стојадиновићем летос на аеродрому уочи пријатељског меча са Базелом и да вас је он саветовао да поднесете захтев за раскид уговора. Да ли је то тачно?

“Није истина! Са Зокијем сам причао само о фудбалским стварима. Који нормалан човек који обавља функцију спортског директора у клубу би то радио?! Не желим да се моје име провлачи кроз такав контекст. Ето их тамо нека се смењују, нека сплеткаре, а врло добро се виде резултати њиховог рада. Одлуку о захтеву за раскид уговора је донео мој агент због људи који нису испунили договор и обећања. Оставили су Стојадиновића да се све сломи на њему. Ја нисам издајник како неки желе да ме представе. Издајници су они који седе у прави клуба и који играчима дају лажна обећања.”

Како је могуће да се о свему пита менаџер и да ви као играч не смете да доносите одлуке о сопственој каријери и да се он још љути што га управа није консултовала приликом довођења Петковића?

“Сви знају какав је човек мој менаџер Радојица Божовић. Они су њему дали обећање и погазили су реч. Ти који су тада ћутали у управи клубу и даље седе тамо, ћуте и сплеткаре. А што се тиче те изјаве, он је хтео да каже да нико у клубу није желео се бави мојом будућношћу. Нико од одговорних људи није хтео да разговара с њим о мојој каријери. Људи из Звезде су показали својим понашањем колико ме цене и колико им је стало до мене. Ево, рећи ћу да је летос постојала понуда из Француске за мене, али да је одбијена из управе клуба, а да нисмо консултовани ни ја, ни мој менаџер! Зашто? Коме је то било у интересу? Божовић је као мој менаџер штитио моје инетересе.”

Са захтевом за раскид уговора се поклопила и чињеница да сте изгубили место у првој постави. Шта се дешавало у свлачионици на полувремену утакмице с Вождовцем?

“Ево, објаснићу и то… Три године сам у Звезди и никад се нисам бунио. Било је периода и када сам био на клупи, као код Просинечког и нисам дизао глас. Први пут у каријери ме је тренер ставио да играм задњег везног. И мислим да сам добро одиграо. Не желим да звучим нескромно, али мислим да сам био међу најбољим на терену. И онда на полувремену одлучи да ме замени. Само сам тражио објашњење зашто је то урадио.”

Да ли је тренер Стојановић плакао када вас је заменио?

“Не. Ја то нисам видео…“

За крај, Вешовић поручује да ће и даље бити навијач Црвене звезде…

„Желим да се стави тачка на сва ова препуцања и помињање мог имена у разним контекстима. Звезди желим титулу, због играча, навијача и свим срцем ћу навијати да се то и деси“, рекао је црногорски репрезентативац.