• Почетна
  • СПОРТ
  • Ватерполо: Звезда и Раднички исписују историју – почиње борба за титулу!
Прочитај ми чланак

Ватерполо: Звезда и Раднички исписују историју – почиње борба за титулу!

0

andrija_620x0(Новости)
Изабраници Дејана Савића данас (17.00) у првој финалној утакмици дочекују Крагујевчане .
Празник на Ташмајдану. Победници Купа Србије, ватерполисти Црвене звезде данас (17.00) у првој финалној утакмици плеј-офа дочекују освајаче Еврокупа, играче Радничког.

Црвено-бели и Шумадинци жарко желе да од вечерас буду за корак ближи трону, који је остао упражњен после елиминације Партизана Рајфајзен. Првак је екипа која оствари три победе.

– Почиње оно најслађе, за шта смо се спремали целе сезоне – истиче капитен Звезде Андрија Прлаиновић. – После дуго година ово је прво велике финале у Србије. Прогнозе су незахвалне, фаворита нема, биће неизвесно и тешко. Они су много искуснији, одиграли су доста оваквих утакмица. Чак ни ја немам искуство из плеј-офа. Серија је дуга, чека нас 10 до 20 дана констатне тензије. Оптимиста сам, јер играмо добро.

ВИСОКИ РИЗИК
Финални мечеви проглашени су дуелима високог ризика, што значи да ће бити појачана контрола на улазу и на трибини. Зато су црвено-бели замолили све љубитеље ватерпола да раније дођу на утакмицу. Иначе, улазнице коштају 300 динара.

Звезда улази у паклени ритам, јер између прве и друге утакмице (4. априла) у Крагујевцу, 30. априла на Ташмајдану у реванш утакмици четвртфинала Лиге шампиона дочекује Сегед, кога је победила у првој утакмици са 7:5.

– Нама је теже него њима, али се надам да то неће утицати на крајњи резултат. Морамо да подигнемо мотивацију на 10, 15 дана, што је велики проблем за младе играче. Раднички је на папиру апсолутни фаворит, има прекаљеније играче. Али, наши младићи су жељни афирмације и верујем да ће уз нашу помоћ изнети утакмицу.

Крагујевчани улогу благог фаворита препуштају Црвеној звезди, која ће у евентуалној мајсторици имати предност домаћег базена.

– Даћемо све од себе да у нашој првој години освојимо и шампионат. Најважније је да смо спремни, да немамо повређених играча и да су сви максимално мотивисани да одиграју финале најбоље што умеју – наглашава други тренер Радничког Дејан Јововић.

Искусни Ђорђе Филиповић је подвукао да се већина наших играча вратила у Србију због трофеја:

– Један смо већ освојили, а напашћемо и други. Серија ће бити дуга, напорна, неизвесна. Звезда је у благој предности због домаћег терена, који је врућ због сјајне подршке навијача. У таквом амбијенту сваки играч жели да игра. Покушаћемо да већ у првој утакмици направимо брејк.

У мечу за треће место сутра (19.00) се на Бањици састају Партизан Рајфајзен и Војводина.