Прочитај ми чланак

ВАТЕРПОЛО: ФИНА без милости према Рађену

0
(AP Photo/MTI, Tamas Kovacs)

(AP Photo/MTI, Tamas Kovacs)

Антидопинг агенција Србије објавила је да је Светска федерација за водене спортове (ФИНА) суспендовала српског ватерполисту Николу Рађена због позитивног теста.

Прошле недеље су се појавиле информације да је Рађен био позитиван на кокаин после утакмице између Шпаније и Србије у Мадриду у Светској лиги.

Рађен је потврдио да је ФИНА послала у Ватерполо савез Србије прелиминарне резултате допинг теста и најавио да до окончања поступка неће давати изјаве.

По правилима која су недавно усвојена, за прекршај какав је починио Рађен, следи суспензија на четири године, што се не односи само на играње, већ било какве спортске активности.

„ФИНА је суспендовала српског ватерполисту Николу Рађена услед допинг позитивног резултата на метаболите кокаина, неспецифичног стимуланса из групе С.6 Листе забрањених средстава. Запрећена казна за употребу неспецифичних супстанци је четири године забране такмичења, а за процесуирање овог случаја у првом степену одговорна је ФИНА“, објавила је Антидопинг агенција Србије.

На званичном сајту ФИНА још нема никаквих информација о суспензији која је изречена Рађену, а Ватерполо савез Србије је такође најавио да ће се поводом тог случаја огласити по завршетку поступка.

Извор: Б92, adas.org.rs