Прочитај ми чланак

Ватерполо: Црно-бели убедљиви против Спартака

0

vk-partizan_620x0(Новости)
Изабраници Владимира Вујасиновића на Бањици су стекли предност од пет голова (11:6) са којом путују на реванш Русима 1. маја у Волгоград.

Велики завеслај направили су ватерполисти Партизана Рајфајзен ка фајнал-фору Лиге шампиона, 31. маја и 1. јуна у Београду. Црно-бели су у првој четвртфиналној утакмици на Бањици надиграли руски Спартак са 11:6 (3:2, 2:0, 3:2, 3:2). Реванш се игра 1. маја у Волгограду.

Од почетка се видело да ће то бити судар партизанове младости и спартаковог искуства. Црно-бели су били полетнији, храбрији, „дрскији“, а Руси су се ослањали на рутину, дуге нападе. Београђани су се сјајно бранили, нарочито са играчем мање, док су са играчем више били и те како сигурни.

У уводним минутима партизанови шутери су разбранили Федорова. Срећом, играчи из Болгограда то нису умели да материјалзују. Одлучна игра исплатила се црно-белима, који су успели да се одлепе на 3:1.

Гост је у последњој секунди смањио на 3:2. У другој деоници још сигурнија игра Партизана. Наш првак је у сваком тренутку знао шта хоће, играо је мудрије, а млади Гаврил Суботић је са два гола донео лепих 5:2.

Црно-бели нису смањили гас ни у трећој деоници. Одбрана је била чврста, а Лизунов је после 13 минута прекинуо и пост за 6:3. Београђани су наставили да граде победу, а у једном тренутку су се одлепили и на 8:3. У финишу четвртине Соро је одбранио и петерац Калтурину.

Силовити су били црно-бели и у последњој четвртини. Распуцали су се у нападу и четири и по минута пре краја повели са 11:4. Ипак, искусни гости су за минут успели да са два гола смање на 11:6. И мало ко је поверовао да је Стартан три минута пре краја поставио коначан резултат. До краја домаћин није успео да увећа капитал за Волгоград.

ПАРТИЗАН 11
СПАРТАК 6
БАЗЕН: Бањица. Гледалаца: 1.000. Судије: Северо (Италија) и Александреску (Румунија). Играч више: Партизан Р. 12 (5), Спартак 13 (3). Петерци: Партизан Р, Спартак 1 (0)
ПАРТИЗАН РАЈФАЈЗЕН: Соро (8 одбрана), Матовић, Мандић 2, Обрадовић, Суботић 3, Рацков 1, Ћук 1, Дедовић 2, Чучковић 1, Митровић 1, Танасковић, Јокић, Вицо.
СПАРТАК: Федеров (10 одбрана), Вишњаков, Аксенов, Латипов, Панфили, Јурчик 2, Калтурин 1, Стратан 1, Балашов 1, Рекечински, Лизунов 1, Агарков, Иванов.