Прочитај ми чланак

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА: Небојша Човић одлази из Звезде?

0

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић за данас у 13.30 сати сазвао је ванредну, хитну конференцију за медије у хали "Александар Николић", на којој ће највероватније понудити оставку на све функције на Малом Калемегдану, сазнаје портал Република.рс.

Алфа и омега црвено-белих, човек који је препородио посрнулог српског кошаркашког гиганта, одлучио је да се повуче због константног, често и неоснованог притиска јавности. Својим сарадницима је јутрос рекао да му је доста свега и да више не види смисао у томе што ради и да размишља да поднесе оставке на све функције у клубу.

Човек који је од 2011. од када је ушао у клуб успео да санира дуг од 16 милиона евра, донесе по три титуле првака Србије и АБА лиге и четири Купа Радивоја Кораћа, те да од црвено-белих направи стабилног евролигаша, очигледно не може више да трпи бочне ударе.

Човића је највише заболео однос „делија“, који су почели да бојкотују утакмице због довођења Алена Омића, али су га погодиле и неистине које се износе у медијима о неслози унутар екипе. Такође, киван је и због последњег скандала са пехаром Купа Радивоја Кораћа, када су „гробари“ покидали плочице са Звездиним именом, а да нико из КСС и државе није реаговао на довољно оштар начин.

Видећемо какав ће епилог бити после данашње конференције и да ли ће неко успети да убеди председника Црвене звезде да, барем до краја сезоне, остане на челу црвено-белих.

ТАНЈУГ: Човић – Размишљам о одласку

Човић је на ванредној конференцији за медије на којој је демантовао писање појединих медија да су играчи на челу са капитеном Бранком Лазићем и Пером Антићем у сукобу са тренером Душаном Алимпијевићем поручио да ради „мазохистички посао“.

„Размишљам о одласку. Овај посао постаје мазохистички, разни притисци, коментари, напади… Сад немам посебан коментар, само да прво завршимо успешно сезону“, рекао је Човић“.

Он је додао да мисли да напади најчешће потичу из табора Партизана.

„Спин је и да је Андреј Вучић против Човића. Нека се дају докази за те наводе. Као и да смо државни пројекат, да нам буџет пуни председник Александар Вучић басносновним парама. Имамо помоћ, али ништа мању него што добија Партизан, вероватно и мању“, додао је он.