Прочитај ми чланак

УС ОПЕН: Ђере после предаје Мајера у другом колу; Троицки ипак елиминисан

0

Српски тенисер Ласло Ђере победио је Леонарда Мајера из Аргентине и пласирао се у друго коло УС Опена.

Ђере је славио после предаје противника, а у том тренутку водио је са 6:4, 6:4, 4:6, 2:1.

Ђере се у наредном колу састаје са Ришаром Гаскеом из Француске, који је веома убедљив био против Јапана Јуичија Сугите са 3-0 у сетовима.

Ђере је одично почео дуел, али и Аргентинац па се играо егал до другог дела првог сета. Тада, Ђере први прави брејк, затим спасава брејк лопте и решава тај део игре у своју корист.

Исти сценарио десио се у другом сету, сем што је Ласло направио брејк нешто раније.

У трећем, знатно је пао тонус сервиса и убаченост првог код српског тенисера, нешто што је било на изузетно високом нивоу до тада. Ђере јесте почео одлично и повео са чак 3:0 и имао сервис. Ипак, Аргентинац Мајер од тог тренутка прави невероватну серију и осваја 6 од наредних 7 гемова и меч одводи у четврти сет.

Леонардо је током другог сета тражио медицински тајм-аут и био је видно повређен, али се некако држао у мечу упркос видно слабије игре због повреде.

Након три брејка заредом на старту 4. сета Мајер ипак није могао више да издржи и предао је меч.

Ђере никада раније није прошао у другу рунду било ког Гренд слема, тако да му је ово највећи успех у каријери што се тиче једног од та четири највећа турнира.

Сандгрен преслишао Троицког и елиминисао га са УСО!

Српски тенисер Виктор Троицки поражен је на старту УС Опена од Американца Тениса Сандгрена са 3-0 у сетовима.

Сандгрен је убедљиво славио после једног часа и 45 минута игре резултатом 6:3, 6:4, 6:2.

Троицки је имао проблеме са повредом пре УС Опена, предао је два послења меча пре Гренд слема у Њујорку, а та повреда му је евидентно сметала и током меча.

Сандгрен се у наредном колу састаје са бољим из дуела између Новака Ђоковића и Мартона Фучовича.

Није се много очекивало од Виктора и није се много ни добило. Он је изашао на терен, али је очигледно било да није довољно спреман за меч са солидним противником.

Сандгрен је од самог почетка кренуо да притиска сервис ривала, а све је почело када је Виктор већ у свом другом сервис гему претрпео брејк од 40:0.

У сличном стилу се наставио меч, Виктор је узимао поене и гемове једино како би „спасао живу главу“. Најбоје је заиграо када је у другом сету од 1:5 дошао до 4:5, али то је било то за српског тенисера ове године на УС Опену.

Виктор је тако наставио са изузетно лошим играма, а тренутно 102. тенисер света може само да настави да пада на АТП ранг листи.

Временски услови, који су веома спарни и топли, утицали су доста на оба играча, али пре свега на Троицког који никако није могоа да се избори са пакленим Флашинг Медоусом.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!