Прочитај ми чланак

УЕФА: Србија је опет за све крива

0

УЕФА је одлучила је да се жали на одлуку сопствене Дисциплинске комисије у вези са инцидентима на мечу младих репрезентација Србије и Енглеске у Крушевцу.

Европска фудбалска унија првобитно је казнила Србију са 80.000 евра и једном утакмицом без публике.

“У складу са правилима УЕФА, дисциплински инспектор УЕФА има право да отвори истрагу и да уложи жалбу на одлуке контролних и дисциплинских тела”, наводи се на званичном сајту УЕФА, а инспектор Жан Самјуел Леубе решио је да искористи своје право.

Прва пресуда донета је 13. децембра, када је оцењено да је Србија добро прошла, јер је упркос огромном притиску енглеских медија на УЕФА донета релативно блага казна.

Осим тога, суспензије су зарадили играчи Горан Чаушић (четири меча), Огњен Мудрински и Филип Малбашић (по три меча), Никола Нинковић (два меча). По две године суспензије добили су тренери Предраг Катић и Андреја Милутиновић.

Одмах после тога уследио је нови притисак, први је као и обично реаговао Рио Фердинанд на Твитеру, а само дан после појавила се могућност жалбе на одлуку, што се сада и обистинило.

Осим навода да је Платини лично захтевао оштрије казне, медији су писали и да је председник ФИФА Сеп Блатер затражио ревизију целог случаја.

(Б92)