Прочитај ми чланак

Удовичић: Златним ватерполистима по 30.000 евра

0

62470907255c8f192da6bd381884954_w640

Министар омладине и спорта Вања Удовичић најавио је гостујући у „Дневнику“ РТС да ће српски ватерполисти добити по 30.000 евра за светско злато.

Репрезентација Србије је у недељу освојила злато на Светском првенству у Казању, тријумфом над Хрватском са 11:4.

Удовичић је истакао да ће сваки од чланова златне репрезентације у рекордном року, у наредних недељу дана, добити по 30.000 евра.

„Када сам био играч, капитен овим момцима, својевремено ми се дуговало годину и осам месеци. Сада то није тако. Нећу да причам о бившим властима, али ова власт заиста чини све да спортисти и национални савези буду испраћени за своје успехе“, истакао је Удовичић.

Удовичић је нагласио да многи покушавају да сакупе јефтине политичке поене и умање успех ватерполиста пласирајући приче како се не води рачуна о спорту. Министар је подвукао да држава не дугује ниједан динар ниједном савезу нити за награде, нити за кампове, као ни за припреме играча.

Како би држава показала да јој је стало до спорта, већ је обезбеђено 120 милиона динара и бесплатна „Комбанк арена“ за Европско првенство у ватерполу које ће бити одржано у јануару наредне године, указује Удовичић.

Међутим, Удовичић наглашава да ће држава исплатити евентуалне дугове које је наследила од претходних власти, али, како додаје, не може се очекивати да Влада решава свачије проблеме и покрива дугове сваког клуба.

 

RTS