Прочитај ми чланак

У РAТ ЗA БРОНЗУ: Футсал репрезентација Србије игра историјску утакмицу (САСТАВ ТИМОВА)

0

srbija-kazahstan-futsal-ep-1455325Медаља ће бити успех за нас и за њу смо спремни да погинемо на терену! Публика мора да навија све време, да Казахстанци знају где су дошли, поручио голман Aксентијевић.

Футсал репрезентација Србије вечерас игра историјску утакмицу, противник у борби за треће место је селекција Казахстана.

Голман Миодраг Aксентијевић прави је вођа на терену уз капитена Марка Перића. Плени својим искуством и знањем, а пред утакмицу са Казахстаном каже:

– Медаља ће бити успех за нас и за њу смо спремни да погинемо на терену! До јуче нисмо постојали, а данас смо понос Србије. Публика вечерас мора боље и јаче да навија. Ми идемо у рат, а кад је тако, треба нам подршка. Нема стајања, навијање мора да буде све време. Да створе притисак на противника, да знају где су дошли и да нас дигну кад паднемо – јасан је Aксентијевић

Селектор нашег тима Aца Ковачевић открива да су играчи тешко преживели елиминацију од Русије у полуфиналу, али да ће дати све од себе да победе Казахстан и вечерас (18.30) омогуће велику радост народу. После утакмице с Русима, српски футсалери признали су да су уморни, исцрпљени и повређени, мада су убеђени да ће се опоравити за утакмицу.

– Радимо на опоравку играча. Младен Коцић био је на ултразвуку да видимо да ли је повређен. На сву срећу, с њим је све у реду и биће спреман за вечерашњу утакмицу. Можемо да му пожелимо да буде МВП првенства. Заслужио је то својим партијама – рекао је Aца Ковачевић

Казахстанци ће бити јачи за бразилског голмана Игвитуа, који се враћа у екипу после суспензије, али ће утакмицу пропустити његов земљак Лео, који је добио други жути картон против Шпаније. Проблем с коленом има и капитен Џингиз Јесенеманов.

– Лео је кључни играч за Казахстан и неће играти због картона, док им је капитен повређен. Ипак, то ништа не мора да значи. Учинићемо све да се бронзаном медаљом опростимо од наше публике.

На питање Курира хоће ли спремати посебну тактику за Казахстанце, јер они са голманом у пољу убедљиво играју најбоље на ЕП, селектор каже:

– Повешћемо рачуна о томе. Недостајеће им Лео, јер је он главни играч у таквој игри. Наш голман Мики Aксентијевић док је бранио у Казахстану имао је прилику да се сусреће с таквим стилом. С њим ћемо се договорити о ситним детаљима и гледати да из свега профитирамо.

Бараж за СП

Селектор Aца Ковачевић прокоментарисао је и жреб баража за СП у којем ће се Србија састати против Португала. Термини утакмица су 22. март и 12. април, а Мундијал ће бити одржан у Колумбији од 14. септембра до 2. октобра и на њему ће учествовати 24 екипе из целог света.

– Мајстор Рикардињо поново долази у Београд. Поента је да код куће не изгубимо и на реванш у Лисабон понесемо добар резултат. Шансе су 60:40 за Португал, највише због традиције и Рикардиња. Јесмо их победили, али бих опет дао предност Португалу – закључио је Ковачевић.