Прочитај ми чланак

У Београду падају Хрвати!

0

srbija-hr(Вечерње новости)

Сви једва чекамо мећ. Горимо од жеље да победимо комшије у Београду, имамо квалитет и знање за то, рекао је репрезентативац Србије пред меч на Маракани.

Ход по мукама српског репрезентативног напада се наставља. Тешко створене шансе које се прелако промашују постају заштитни знак „орлова“ под командом Синише Михајловића. Могло је и у Загребу и у Бриселу да се „закува“ да је бар нека од одличних прилика током утакмица завршила у мрежи ривала, али ништа… Баш као и на последњој пријатељској утакмици против Колумбије у Барселони (0:1).

Опет неколико сјајних прилика и уместо радовања, слика како се неки српски репрезентативац у неверици држи за главу…

– Све нас нервира што лопта неће у гол – признаје, уз уздах, нападач репрезентације Србије Душан Тадић.

– Колико би све било лакше када бисмо имали барем половичну реализацију створених прилика. И против Колумбије смо незаслужено изгубили, после новог низа наших промашаја. Немамо избора осим да наставимо да радимо на томе, једном ће морати да крене, само да останемо стрпљиви.

Мундијал је предалеко, само још математика даје шансу селекцији Србије. Зато би мелем на ту рану била победа над Хрватском 6. септембра на „Маракани“. Али за такав резултат прилике за гол морају да се користе…

– Сви једва чекамо утакмицу и сви горимо од жеље да добијемо меч. Много нам је важан дуел са Хрватском, не само нама фудбалерима, него свим нашим навијачима. А, ја сам убеђен да ћемо славити на крају, имамо квалитет и знање да савладамо комшије у Београду.

Неким чудним замислима селектора Синише Михајловића најефикаснији српски нападач у последње две године, Душан Тадић, није био стартер против Хрватске у Загребу. Сада је поново у сјајној форми, већ на старту нове сезоне.

– Постигао сам два гола и додао две асистенције за Твенте у дербију са Фејенордом. Све је по старом, задовољан сам играма, супер се осећам, у форми сам, добро ми је кренуло. Било је понуда да променим средину, али не желим да идем по сваку цену, лепо ми је у Еншедеу. Прошла сезона је била разочаравајућа за клуб, зато сада нишанимо једно од прва три места – каже Душан Тадић.