Прочитај ми чланак

ТРОДНЕВНA БОРБA Новак ушао у четвртфинале Ролан Гароса и историју тениса!

0

novak rolan garos
Три дана је трајало мучење са ривалом и временским условима, али је Новак Ђоковић успео! Победио је Роберта Баутиста-Aгута са 3:6, 6:4, 6:1, 7:5 и ушао и у четвртфинале Отвореног првенства Француске. Ушао је и у историју „белог спорта“ као први тенисер који је зарадио 100 милиона долара од наградних.

У понедељак је киша онемогућила актере овог дуела да изађу на терен. Чекали су да се првобитни термин најпре помери за сат, па за још један, а онда им је саопштено да морају на игралиште – тек дан касније. У уторак је 14. носилац прво изненадио најбољег на свету, јер га је по киши која је ромињала надиграо у полусатном уводу, освојивши прву деоницу.

Киша је тада била разлог за ново напуштање терена, а када је меч настављен, Ђоковић је показао боље лице. Уз ревију брејкова, а било их је чак пет у завршници другог сета, успео је да поравна резултат, но само што је повео са 4:1 у трећој деоници, падавине су дефинитивно помериле одлуку за среду.

A у среду, чим су супарници изашли пред публику окупљену на трибинама стадиона „Филип Шатрије“, Ноле је заиграо као у трансу. Први гем – брејк. Други гем – освојени сет.

Са тим самопоуздањем, а без нове кише која би га омела у намери, у трећем сету је чекао своју шансу. И, иако је испрва имао нешто већи број бекхенд грешака, а потом и брејк заостатка, дочекао ју је. Од 4:2 у корист 16. тенисера света, кренула је велика серија Ђоковића. Освојио је десет од 11 наредних поена, изједначио резултат, а онда додао гас. Сјајном, а пре свега разноврсном игром зачињеном бројних „дропшотовима“, направио је брејк за 6:5, а потом „одсервирао“ побед.

Новак Ђоковић ће у четвртфиналу, највероватније већ у четвртак, играти са победником меча Давид Ферер – Томаш Бердих. Против Бердиха има сјајан учинак од 23 победе и само два пораза, последњи још 2013. године, а против Ферера води 16:5, и то уз десет победа у последњих десет међусобних дуела.