Прочитај ми чланак

Тријумф ,,орлова“: Србија Шкотска – 2:0!

0

FUDBAL: SRBIJA-SKOTSKA(РТС)

Србија – Шкотска 2:0. Србија против Шкотске за част и престиж. Хрвати и Црногорци против Велшана и Енглеза за Мундијал. Нема више снега на „Карађорђу“. Велики дерби у Француској. Аргентинци играју изнад облака.

22.23 – Србија – Шкотска 2:0 (Ђуричић у 59. и 65. минуту). Србија је успела да дође до друге победе у квалификацијама за Светско првенство у Бразилу. Оба поготка постигао је Ђуричић. „Орловима“ је ово седми бод у квалификацијама. 

22.19 – СЈајну акцију у самом финишу меча имали су фудбалери Србије када је Баста одлично прошао и асистирао Ивановићу који је шутирао поред гола Шкотске. 

21.52 – Србија – Шкотска 2:0 (Ђуричић 65. минут). Ђуричић је удвостручио предност „орлова“. Нападач Србије сјајно испратио акцију, после шута Томовића натрчао на одбијену лопту и без проблема затресао мрежу.

21.47 – Србија – Шкотска 1:0 (Ђуричић 59. минут). Након једног часа игре коначно је пробијена и одбрана Шкотске. Стрелац Ђуричић, али заслуге за гол иду и Фејси који се сјајно борио у шеснаестерцу противника. 

21.40 – Прву шансу за Србију имао је Фејса који је са двадесетак метара шутирао ка голу Маршала. Шкотски голман одбранио је овај ударац. 

21.36 – Шкотска је успела да постигне погодак преко Нејсмита, али гол је поништен због офсајда. 

21.17 – Србија – Шкотска 0:0 (полувреме). Србија и Шкотска прво полувреме су завршили беу голова. „Орлови“ играју нападачки, стварају шансе, али за сада одбрана гостију не попушта. Трибине стадиона „Карађорђе“ полупразне, али навијачи пружају подршку српским репрезентативцима. 

Skotska-navijaciНа трибинама мирољубиво

21.16 Велс – Хрватска 1:0 (Бејл 21. минут). Оно што „орловима“ није пошло за руком иде Велсу. Велшани воде са 1:0 против Хрватске, стрелац Герет Бејл из пенала. 

21.07 – Црна Гора – Енглеска 0:1 (Руни 6. минут). Енглески фудбалери експресно су смирили узаврелу атмосферу на стадиону у Подгорици. Руни је голом у шестом минуту довео „гордог албиона“ у вођство. 

21.06 – У новом нападу Србија имала три шута на гол Шкотске, али сви ударци су блокирани. 

21.00 – Почела су два дербија вечерашњих квалификација. Француска је почела меч против Шпаније док је у Подгорици Црна Гора почела свој дуел са Енглезима. У Подгорици стадион крцат, Енглези и Црногорци скандирају заједно „Монтенегро!“. 

20.58 – Тошић је у 28. минуту сјајно шутирао са двадесетак метара, али је лопта отишла поред гола. 

20.54 – Још једну сјајну убачену лопту у шеснаестерац одбрана Шкотске у последњем тренутку избија испред Басте. 

20.50 – Сјајну шансу је у 19.минуту пропустио Ђуричић. Настасић је дугом лоптом нашао Ђуричића који је сјајно примио лопту, али је његов ударац са десетак метара одбранио голман Маршал. 

20.47 – Томовић у 16. минуту прошао одлично по левој страни и по земљи центрирао у шеснаестерац, али одбрана Шкотске интервенисала испред Басте. 

20.42 – Србија наставила са офанзивном игром. У 12. минуту Баста центрирао са десне стране, Ивановић главом нешто слабије захватио лопту. Ипак ова прилика још више је разбудила публику у Новом Саду која пружа одличну подршку „орловима“. 

20.39 – У осмом минуту први озбиљнији проблеми за голмана Шкотске. Баста шутирао по земљи са ивице шеснаестерца, голман Маршал, уз доста муке, зауставио ударац. 

20.31 – Мање од 30 секунди било је потребно да Србија упути први шут ка голу Шкотске. „Орлови“ меч кренули силовито. Најважнија ствар је да навијачи не звижде српским фудбалерима, већ бодре тим. Поједини навијачи ипак гађају грудвама голмана Стојковића.

20.30 – Почео је меч између Србије и Шкотске. 

Интонирање химни

20.26 – На трибинама се налази више стотина веселих шкотских навијача. 

20.22 – Играчи Србије и Шкотске истрчавају на терен „Карађорђа“. Трибине стадиона полупразне (или полупуне).