Прочитај ми чланак

ТОТАЛНО ЗБУНИО АМЕРИЧКЕ НОВИНАРЕ Кад се Федерер поклони Ђоковићу

0

Има оних који не воле Роџера Федерера, иако му нема равних по гренд слем титулама у тенису, али оно што је урадио после финала турнира у Синсинатију када је изгубио од Новака Ђоковића, вредно је сваке хвале.

Када се појавио пред новинарима, после пораза од 6:4, 6:4 који је означио Нолетово освајање јединог мастерса који досад није био покорио, Швајцарац је био константно питан о својој игри, лошим потезима, не баш сјајним проценама…

FOTO: TANJUG/AP

И, он је стрпљиво одговарао. Примера, ради, и овако:

„Дефинитивно ово није био мој најбољи дан када се ради о враћању сервиса (освојио је свега четири поена у 18 ситуација у којима је Ђоковић морао да користи други сервис). И, то је то. Било је, просто, одвратно. Али, и то је океј. Мислим… Не знам како да објасним да сам сваки други сервис који ми је ишао у форхенд страну промашивао, стварно немам представу како се то дешавало, аи не желим ни да анализирам. Просто се десило. Новак је потпуно заслужио победу, а оно што сам ја пружио није било довољно („да га у томе спречи“, прим. аут.). Па опет, океј је све то. Добра је недеља за мном, али сам истворемено и срећан што је готова, јер ми треба одмор. Дакле, све је у реду“.

Међутим, новинаре у Синсинатију то није задовољило. Та искрена честитка Ђоковићу, то искрено Федерерово признање да не зна зашто је онолико грешио, али да и није толико важно – то није било довољно. Тражили су још, питали још, а онда је славни Швајцарац решио да овако одговори на нову порцију знатижеље о његовим ударцима, кретњама, проценама…

„Знате, Новак Ђоковић је велики шампион. И, о томе треба да се прича. Ова конференција за медије не треба да буде о томе како сам ја промашивао ударце приликом пријема другог сервиса, већ о томе како је Ђоковић исписао историју. То је бар моје мишљење“, рекао је Федерер и прилично ућуткао америчке представнике штампе после финала у Синсинатију.