Прочитај ми чланак

ТОНИ НАДАЛ Гејтс је упозорио Рафу да ће се закомпликовати оно што се дешава у Кини

0

Живећемо у несигурности и опасности од овог вируса док се не пронађу вакцина и лек, поручује са Мајорке ујак другог тенисера света

Тони Надал, ујак и бивши тренер другог тенисера света Рафаела Надала, говорио је за радио емисију „Ел Трансистор“ о отказивању Вимблдона, ситуацији кроз коју свет пролази, пандемији, али и сусрету његовог нећака са Бил Гејтсом на егзибиционом мечу у Јужној Африци.

Фото: Танјуг/AP

„Рафа је у фебруару разговарао са Бил Гејтсом у Јужној Африци и тада му је први човек Мајкрософта рекао да ће се закомпликовати све шта се дешава у Кини“, открио је Тони Надал.

И сада када се вирус корона проширио и заиста закомпликовао ситуацију у свету шта нам следи?

„Не знам да ли ће нас ово променити, јер је људско биће заборавно. Кратко памтимо, али је ово можда прилика да завиримо у себе и почнемо да памтимо“.

До када ће бити комликовано?

„Док не буде лека и вакцине. Сви видимо да је прича прилично сложена. Живећемо у несигурности и опасности од овог вируса док се не пронађе заштита од њега“, мишљење је Тонија Надала који се налази у Шпанији, једном од највећих светских жаришта Ковид19.

Све државе другачије реагују и имају друге методе превенције.

„Свима је исти циљ; да спасу животе. Ниједна земља није била спремна јер није имала знања о свему овоме. Политичари би требало да наступају без фанатизма, они морају да бране друштво, а не своје идеале. Фанатизам је велико зло друштва. У целу причу морају да се укључе сви стручњаци“.

Како се ви осећате током обавезног карантина?

„Немам право да се жалим јер постоје људи који стварно пролазе кроз тешке тренутке“, рекао је Надал.

Турнир на Мајорки и даље се налази на распореду, али без датума.

„Он још није трајно суспендован. Покушаћемо да нађемо нови датум, да видимо да ли може да буде одигран 2020. Године. Ради се на томе. Али то није најважније. Биће још Вимблдона, Ролан Гароса и турнира на Мајорки, забрињавајуће је што људи масовно умиру“.