Прочитај ми чланак

Тим ФКЦЗ о Печнику и Зечевићу

0

1269949590538d6f8012ef1293094062_640x370 

Играчи ФК Црвена звезда оштро су реаговали на вест у „Спортском Журналу“, који наводи да је првотимац Нејц Печник од доласка у клуб добио скоро 200.000 евра.

Играчи клуба из Љутице Богдана, послали су тим поводом тога писмо генералном секретару клуба Миодрагу Зечевићу (кога сматрају одговорним за објављивањем податка који сматрају дезинформацијом) и окривили га за многа дешавања у клубу током ове сезоне:

Писмо комплетног играчког састава објављујемо у целости:

„Драги господине Зечевићу, директно се обраћамо Вама, због лажне информације коју сте изнели у једном спортском дневнику, уједно, пошто смо се без обзира на бројне проблеме, претходних дана захвалили на свему и Председнику и потпредседницима клуба, желимо на овај начин да споменемо и ваше заслуге за ову титулу: За разлику од вас, ми се нећемо сакривати иза текстова у медијима, већ се именом и презименом Вама обраћамо са неколико питања:

1. Зашто до данашњег дана Нејц Печник није „резидент“ у држави Србији и то Вашим „умећем“?

2.По завршетку прве полусезоне, у клуб је стигло тачно 302 хиљаде еура за плате и уговоре играча, нама је уплаћено 84 хиљаде еура, где је остатак новца?

3. Како сте новац уплатили Нејцу Печнику, који није „резидент“ у Србији?

4. Како и зашто сте организовали припреме у Порторожу без куповине авионских карата и лопти, и зашто је на крају те исте карте куповао један од нас (Никола Мијаиловић), који је касније куповао и фудбалске лопте којима се игра такмичење у Јелен Суперлиги Србије?

5. Зашто сте се оглушили о молбу тренера Стојановића да се један део припрема током зиме одради у Турској уз образложење да је клаузула да морамо у Словенију, то јест у Терме Чатеж. Верујемо да Вам податак да смо већи део припрема одрадили на вештачкој трави не значи ништа, јер нисте били играч.

6. Зашто заслуге за добијање претходне лиценце приписујете себи, када сви у клубу знају да смо за прибављање исте контактима са бившим играчима клуба, и онима којима клуб дугује новац, све урадили сами. Ви најбоље знате да смо личним контактима и пријатељствима са тим људима успели да смањујемо део тих дуговања или да их репрограмирамо. Вама се нису ни јављали на телефон, па нисте ни могли то да обавите.

7. Где сте и како погрешили са лиценцирањем нашег саиграча Цилиншека у зимском прелазном року?

8. Зашто смо дошли у проблем са издавањем овогодишње лиценце, јер сте у намери да покажете како сте важни, део новца који је био намењен за издавање лиценце, уплатили на друге стране и касније се хвалили по стадиону, иако су то била средства руске компаније Газпром?

9. Разумемо Ваш стрес и бригу, па и потребу да често одлазите на масаже у нашу свлачионицу, толико, да смо често чекали ред због Вас.

10. Када већ тако олако баратате туђим платама и тако их олако објављујете у јавности, зашто не кажете да сте изузетак у УО клуба (који ради на волонтерској бази), и да имате редовна примања од 190 хиљада динара (у ту суму не убрајамо огромне количине вискија на дневној бази због претрпљеног стреса)

11.Верујемо да многима у клубу чињеница да смо први на табели и да бисмо могли да играмо квалификације за евро такмичења представља додатни стрес, јер би све било много лакше да смо такмичење завршили на четвртом или седмом месту. Тада лиценца не би ни представљала проблем.

Овако, надамо се да Ви, као инжењер, угледни привредник и руководилац од имена и презимена, можете да пронађете начин да почнете да помажете клубу, почевши од тога да нећете давати лажне информације.

Све ове информације смо чували за себе, гледајући интересе клуба, који је на првом месту. остали на Маракани или не, остаћемо упамћени по нечему. Ви за сада ни по чему. У нади да нећете више дезинформисати јавност и да ћемо заједнички и што пре решити све проблеме који муче наш клуб, спортски Вас поздрављамо.

П.С – Упозоравамо Вас и да не покушавате наредних дана да поново дезинформишете јавност и показујете неки папир на коме пише да сте одређену суму новца уплатили на рачун Нејца Печника. Тај новац није његова плата, и Ви најбоље знате шта сте одобрили тим поводом на УО клуба“.

Обраћање Миодрагу Зечевићу потписано је као Такмичарски тим ФК Црвена звезда за сезону 2013-2014.

( Б92 )