Прочитај ми чланак

Терзић: Пикси, боље ти је да ћутиш! Ма, какав Партизан

0

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић узбуркао је јавност најновијим изјавама током гостовања на ТВ Панчево. Терзић се дотакао актуелних тема, сматра да је за ту прилику заслужна Црвена звезда, умањујући значај Партизанових резултата у протеклих пет година, па и најновије победе у Лиги конференција.

– Нису томе допринели успеси Звезде и Партизана, него Звезде, која је донела ове бодове и коефицијенте. Партизан је победио Флору и Анортозис… Звезда ће ове године имати 70 утакмица у Европи, Звезда је мотор развоја српског фудбала. Када се говори о српском фудбалу у позитивном смислу све треба гледати кроз призму успеха Црвене звезде. Ми јуримо пету узаступну титулу и пету сезону играмо у Европи. Ми смо донели коефицијене, а не Партизан. То ми смета, јер се не вреднује на прави начин шта је донела Звезда. Ставља се у исту раван са Партизаном – уверава Терзић.

FOTO: Printscreen

Када су у питању остале теме, занимљиво је да је Терзићу засметало и што селектор Драган Стојковић Пикси повремено прокоментарише теме које не спадају у његову селекторску дужност.

– Појавио се Пикси и прича о српском фудбалу. Друже, ти си селектор, бави се репрезентацијом, немој ти да коментаришеш да ли има намештања и да ли се гради национални стадион. Свако се петља у ствари које га се не тичу и на један погрешан начин се презентује јавности – истакао је Терзић и чуди се коментарима да би пласман репрезентације на Светско првенство у Катар био велики успех.

Када је у питању рад челника ФСС, не допада му се промена одлуке о бонус-правилу у Суперлиги.

– Нисам задовољан као изгледа српски фудбал, Звезда и Партизан од 37 утакмица – 35 победе. Звезда и Партизан се стављају у исту реван, а Звезда иде на пету титулу, побегнемо Партизану за 15, 20 бодова, нисмо испред за бод или гол разлику… Као нас стављате у исти кош? Не формирају се млади играчи, ФСС је направио катастрофалну глупост, ставио је бонус од два играча, Звезда је била иницијатор, уместо да подигну на три. Наша лига треба да буде развојна лига. Они смање са два на један. Неко ко води фудбал мора стратешки да постави ствари… Ја бих направио бонус само четири играча преко 25 година могу да играју српску лигу. Мора да се баци фокус на млађе категорије, тренерски кадар, немамо тренере, инфраструктуру…

Говорио је и о ОФК Београду и поручио да је тај клуб пропао две године после његовог одласка из клуба.

– Како ја да будем крив – упитао је Терзић.