• Почетна
  • СПОРТ
  • Светско првенство: Српски Делфини потопили аустралијске Кенгуре!
Прочитај ми чланак

Светско првенство: Српски Делфини потопили аустралијске Кенгуре!

0

Vaterpolo Srbija

(Б92)

Српски ватерполисти победили су Аустралију са 10:7 у првом колу Светског првенства у Барселони.

Најбољи у нашем тиму били су Вања Удовичић и Душко Пијетловић са по три гола, док је одличан био и голман Гојко Пијетловић.

У наредном колу, у среду од 13.30, актуелни вицешампиони света играју са селекцијом Мађарске. У последњем колу састају се са Кином.

Наш тим је добро ушао у меч, константно је нападао, а такође није давао прилику Аустралијанцима да приђу голу. Србија је до вођства дошла у трећем минуту голом Удовичића, а два минута касније Хауден је изједначило. Пијетловић је врло брзо вратио предност нашем тиму, али је Свифт одмах узвратио за 2:2 у петом минуту.

Уследили су промашаји на обе стране, пре него што је Удовичић другим голом из велике даљине донео Србији 3:2, а иако је Гојко Пијетловић у наредном нападу био сигуран, у следећем није што је искористио Јангр. Сјајним нападом наш тим је одмах успео да збуни Аустралијанце, а Филиповић је био сигуран за 4:3 и тим резултатом се отишло на први одмор.

У истом ритму наставили су наши ватерполисти у другом периоду, а врло брзо на 5:3 је повисио Никић, да би Филиповић врло брзо одвео наш тим на плус три, иако је голман Аустралије одбранио, али је судија одлучио да је лопта прешла замишљену гол линију. Наш тим је у последњем периоду вратио три гола предности (8:5), а у тим тренуцима посебно добро је играо Пијетловић, који је одлично одбранио све шутеве Аустралијанца.

Три и по минута пре краја утакмице Душко Пијетловић је донео максималних плус четири, али су Роуч и Милер врло брзо смањили на 9:7. Ипак, на почетку последњг минута Пијетловић је ставио тачку на тријумф од 10:7.