Прочитај ми чланак

СУРОВ РЕВАНШ ЗА ЕВРОЛИГУ – Звезда разбила Будућност и освојила Супер куп

0

"Црвено-бели" су одиграли фантастичну утакмицу у финалу турнира у Лакташима, прегазили ривала ривала и реванширали му се за пораз у прошлосезонском финалу регионалног такмичења.

Тренер Милан Томић је тако на најбољи начин почео у београдском клубу и већ сада је јасно да ће бити највећи фаворити да врате круну, ка ои да могу да нападну трофеј Еврокупа.

Дуел у хали Игокее решен је већ у првом полувремену, када су „црвено-бели“ на крилима добре одбране и сјајног шута, затрпали кош ривала. После првих 10 минута имали су 12 поена предности, на полувремену је већ било 20+ и Будућност није била ни близу да се врати.

Вођство је у једном тренутку ишло и до 27 разлике за јасну поруку пред почетак нове лигашке сезоне.

Звезда је погодила 12 тројки из 21 покушаја, а најефикасније био је Мухамад Фаје са 14 поена (3-3 за два, 1-3 за три) који је на крају добио искључујућу грешку, док су по 12 додали Огњен Добрић и Стратос Перпероглу. Занимљиво је да су обојица све своје поене забележили ван линије 6,75.

Између њих се убацио центар Маик Цирбес са 13, док је двоцифрени био и Регленд са 10 поена и 7 асистенција.

С друге стране, истакао се Филип Баровића са 19 поена, три поена мање постигао је Данило Николић (у једном тренутку имао серију 4/4 за три), а Ерл Кларк се зауставио на 11.

Споменути Фаје проглашен за МВП АБА Суперкупа у Лакташима.

ТОК МЕЧА

IV четвртина:

40’ Максимално су играчи Будућности ублажили пораз, али није било времена да се уради нешто озбиљније и Звезда је дошла до првог трофеја у АБА Суперкупу – 89:75.

38’ Цирбес се вратио на паркет и постигао поене, после чега је уследио сукоб Фајеа и Баровића након фаула немачког центра. Били су нервозни споменути играчи, али су их саиграчи брзо раздвојили и већи нереди су избегнути. Резултат су искључења за Фајеа и изненађујуће Гордића.

35’ Филип Баровић је сада био прво решење у нападу Будућности – постигао је шест узастопних поена, решио још један напад и резултат је 85:65.

34’ Не успевају Црногорци да поентирају ни када су у контри. Два зицера су промашили, Илић није био прецизан.

32’ Перпероглу наставља где је стао – четврта тројка за 85:59.

31’ Фаје отворио последњи квартал, а онда је добио изненађујуће добро додавање Оџа које је морао да реши никако другачије него закуцавањем.

III четвртина:

30’ Перпероглу погађа далеку тројку и поставља 78:55 пред последњих 10 минута.

27’ Велики број прекида и фаулова мало је успорио ритам у Лакташима, али је финиш треће четвртине донео поене на обе стране. Код Будућности је предњачио Кларк, док је на другој страни Звезда преко Оџа дошла до 75:50.

25’ Будућност је везала серију од осам поена и пришла на -19, али је брзо то Оџо неутралисао за 66:46.

24’ Фаје је фаулиран код шута ван линије 6,75, дао је два од три, да би Ерл Кларк тројком смањио на 63:40.

22’ Одличну ролу од почетка сусрета има и Цирбес који је наставља снажним закуцавањем, пре него што је Николић успео да некако поентира за Будућност – 61:36.

21’ Регленд није погодио тројку на отварању треће деонице, али га је Фаје исправио из рекета.

II четвртина:

20’ Морао је Томић да пресече мини серију противника тајм аутом, Кларк је везао пет поена, да би Ненадић тројком поставио огромних 57:32 на полувремену.

18’ После неколико конфузних напада, вратила је екипа Милана Томића концентрацију и после контранапада тројку погађа Перпероглу – 51:27. Уследила је страховита рампа Фајеа који је разгалио присутне навијаче у Лакташима.

16’ Упркос оштрим критикама тренера Александра Џикића, екипа у белим дресовима није успевала да се тргне. С друге стране, Звезда је наставила да „засипа“ кош ривала из свих позиција – Ненадић, Оџо, па Лазић за 48:23.

14’ Исти играч је још једном прецизан ван линије 6,75 – Звезда „разбија“ Будућност и тренутно је 38:20.

12’ Будућност не може ништа да погоди, непрецизни су били Беровић и Поповић, после чега је Огњен Добрић постигао прву тројку.

11’ Сада и Душан Ристић наставља где су наставили његови саиграчи и продужава серију свог тима.

I четвртина:

10’ Успели су играчи из Београда да задрше концентрацију и после првих 10 минута имали предност 28:16.

9’ Цирбес опет прецизан, расте предност „црвено-белих“.

7’ Николић сада 4/4 за три, али га Регленд неутралише у сваком следећем нападу.

6’ Погодио је Данило Николић тешку тројку из ћошка преко чувара и смањио резултат, после чега је уследила његова невероватна серија са дистанце. Успео је Цирбес да узврати из рекета за 19:10.

4’ Фаје погађа и тројку за 12:3 за Звезду.

3’ Од тог тренутка Звезда је заиграла много јаче и агресивније, па је поенима Регленда и Фајеа и Цирбеса дошла до 9:3.

1’ Фаје је одлучно отворио утакмицу и постигао прва три поена, али је на другој страни одговорио Данило Николић тројком.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!