Прочитај ми чланак

Штопер Лудогореца: Чуо сам за Митровића, Гробари нас неће уплашити

0

bart_620x0
(Вечерње новости)

Утакмица је јака, велика, природно је што ће улазнице да се распродају, сасвим је нормално и што гост осећа додатни притисак – каже Александар Барт.

Маске падају, све пада. У уторак. У Хумској! Један човек, ипак, без маске још увек не може, не дају му лекари, тако да и ако му она у одређеном трену случајно падне с лица вратиће је на своје место.

Дакле, француски интернационалац Александар Барт, штопер Лудогореца је човек о коме се прича, човек с којим је „Спорт” успоставио телефонски контакт.

Од маске је све кренуло, с маском се и наставља, разлика је само у томе што је у причу укључен и Александар Митровић, који због казне није играо у Разграду…

– Чуо сам да је Митровић веома талентован, квалитетан нападач, можда ћу баш на њега да мотрим, али верујте да се уопште не оптерећујем ко ће да буде преко пута мене. Зашто? Свеједно ми је, пошто од маске и онако ништа не видим – насмејао се Барт.

Задатак се не мења?

– Важно је, с маском, сачувати мрежу и од Митровића, и од Шћеповића, и од… Ма, од свих у црно-белом. Маска јесте отежавајућа, но, први меч у Бугарској ми даје право на оптимизам да и у реваншу будем на уобичајеном нивоу.

Који резултат прогнозирате?

-Најбољи за Лудогорец – 0:0. У том исходу се крије чврстина одбране и оно најважније:пролаз у плеј-оф Лиге шампиона.

Анализирали сте игру Партизана и уочили главне адуте српског првака?

– Нема ту много мудровања, центархалф Иванов је ослонац екипе, комплименти и осталим момцима, посебно Нинковићу.

Лепо мишљење о Београђанима?

– Тако их ја видим, а, уколико неко мисли другачије нека се слободно изјасни, нећу му ништа – опет се зачуо смех с друге стране жице.

Очекује вас пун стадион?

– Утакмица је јака, велика, природно је што ће улазнице да се распродају, сасвим је нормално и што гост осећа додатни притисак, али састав Лудогореца се и раније суочавао са крцатим трибинама, уселило се искуство и донекле истопила она чувена изрека да су навијачи 12. играч.

У Бугарској кажу: позовите Барта и бићете шампиони?

-Прати ме то, са Литексом сам два пута био најбољи у држави, исту ствар поновио у дресу Лудогореца 2012. и 2013.године .Само Урош Голубовић и ја можемо да се похвалимо таквом статистиком, ја ћу ићи даље, надам се да ми неће измаћи пета узастопна круна. Сад, ипак, имам мало важнија посла, морам да се бавим Партизаном – јасан је у разговору за „Спорт“ Александар Барт.