• Почетна
  • СПОРТ
  • Стојковић: Волим да играм у Пазару, у ужареној атмосфери
Прочитај ми чланак

Стојковић: Волим да играм у Пазару, у ужареној атмосфери

0

stojkovic_620x0

(Новости)
Голман Партизана верује да ће његов тим наставити с добрим играма и крај Јошанице. Владимир: Нама је сада свака утакмица дерби.

Када је у свим линијама тима шкрипало Владимир Стојковић је постављањем “бране” на најосетљивијем делу терена често враћао Партизан у живот.

Голман црно-белих је овог пролећа без дилеме најбољи појединац у тиму Владимира Вермезовића, а навијачи Партизана сигурно са нестрпљењем очекују утакмицу у којој се репрезентативни голман неће много “питати”.

– Радује ме изнад свега што смо пребродили резултатску кризу и издигли се изнад проблема. Свесни смо и ми да смо неке утакмице у минулом циклусу одиграли добро, а да нисмо награђени бодовима, као и да смо, рецимо, меч у Ивањици одиграли испод нивоа, међутим оставрили смо циљ.

Са Радом смо значајно подигли ниво игре, посебно у првом полувремену и на крилима тога путујемо и у Нови Пазар – јасан је Стојковић.

Чињеница да ће он и саиграчи трпети притисак и на терену и око њега за Стојковића не представља проблем.

– Атмосфера у Пазару је специфична, ужарена, за свако поштовање. То је сигурно један од најфудбалскијих амбијената у лиги и волим да играм на том стадиону. Сигуран сам да ће и моји саиграчи бити инспирисани да баш на предстојећем мечу покажу висок ниво форме.

Током недеље је српски шампион изненада остао без спортског директора.

– Изненађени смо одласком Тумбаковића, али шта да се ради. Свих ових месеци био нам је био прави пријатељ и подршка, господин у правом смислу те речи. Али, сада више није са нама и морамо даље. Одржали смо, што се каже, састанак за растанак, пожелео нам је срећу и рекао да не сумња да ћемо испунити зацртане циљеве и одбранити титулу. Желим му да и он буде успешан у новом клубу.

Јасно је да предстојећа три кола решавају првенствену трку. У случају кикса Партизана, дерби у Хумској 18. маја имаће још већу тежину.

– Искрено и не размишљам о томе. Нама је свака утакмица дерби и тако приступамо изазовима. Приоритет у овом моменту има Нови Пазар, сви остали ривали ће доћи на ред, када дође време. Уколико се “заломи” да баш у дербију одлучујемо о титули, уверен сам да навијачи неће имати разлога за бригу – закључио је Стојковић.