Прочитај ми чланак

ШТЕФАНЕКА СВОЈАТА ХРВАТСКА, а он је већ одавно поручио да воли једино Србију!

0

Српски рвач је прошле године поручио да је још пре 10 година био у прилици да узме хрватско држављанство, али...

stefanek zlatna medaljao

“Живела Србија”, јасно и гласно је поручио Давор Штефанек после пласмана у финале Олимпијских игара, чиме је обезбедио прву медаљу за нашу земљу у Рио де Жанеиру.

То међутим није спречило хрватске медије да представе рвача као – Хрвата.

Наиме, тамошњи медији су врло лако тако окарактерисали Суботичанина, са све насловом “једину олимпијску медаљу за Србију освојио Хрват“.

Искористили су прилику колеге да подсете на Даворов интервју од прошле године “Вечерњем листу”.

– Мој отац Дамир је Хрват, и он има хрватско држављанство, а мајка Ђенђика је Мађарица па ја, осим српског, имам и мађарско држављанство. Како је мој деда имао пуно родбине у Хрватској, тако су деда и бака те 1959. отишли у посету родбини у Бјеловару. Неочекивано, бакини трудови почели су месец дана раније па се тата родио у Бјеловару – рекао је тада Давор.

Међутим, он је после тога реаговао, јер је наслов интервју у “Вечерњем” био “Најбољи спортиста Србије је Хрват”.

– Ни сањао нисам да ће неко извући такав наслов. Цела прича се заправо врти око мог оца, који је рођен у Бјеловару, и то им је било довољно да ме назову Хрватом. Па, је л’ сам због тога Хрват? Чак је и он у Бјеловару само рођен, а с родитељима је цео живот провео у Бајмоку. И војску је овде служио. Искрено, да сам хтео, на основу тога могао сам још пре 10 година да узмем њихово држављанство, али никада нисам имао дилему. Волим Србију и то је моја једина земља – поручио је тад Штефанек “Блицу”, уз коментар да је у Хрватској укупно био четири пута.

Другим речима, не видимо разлог зашто би Давор на било који начин био окарактерисан као Хрват…

A ви?