Прочитај ми чланак

Српски мафијаш наместио меч Манчестер Јунајтеда?!

0

МАНЧЕСТЕР – Британски медији објавили су признање једног српског мафијаша да је учествовао у намештању меча између Манчестер Јунајтеда и мађарског Залаегершега у оквиру квалификација за Лигу шампиона 2002. године.

Јунајтед је поражен у Мађарској са 1:0, али је под сумњом меч одигран на Олд Трафорду 27. августа 2002, који је домаћа екипа добила са 5:0. „Ђаволи“ су после 20 минута водили са 3:0, а на крају је било 5:0 после искључења голмана гостију Саше Илића. Голове за домаћина постигли су Ван Нистелрој два пута, Бекам, Сколс и Солскјер.

„Бивши српски мафијаш Кареш“, како су га представили медији са Острва, испричао је своју верзију приче.

„Уговорио сам састанак у једном кафићу у Залаегершегу. Седео сам за суседним столом и гледао како се посао договара. Био сам ту док се договор није завршио. У питању су биле велике суме новца за пораз мађарског клуба са најмање три гола разлике“.

Кареш је испричао да нема сазнања да је било ко из Манчестер Јунајтеда био у договору или имао сазнања око договора.

Додао је да се више од десет мафијаша једном месечно састајало у Будимпешти, где су договарали даље корако око намештања утакмица.

Кареш је одлучио да открије истину пошто је дошао у сукоб са остатком криминалног клана и сада се крије под псеудонимима.

Нико се из Манчестер Јунајтеда још увек није огласио поводом ових тврдњи.

 

( Kurir sport,Foto: Reuters)