• Почетна
  • СПОРТ
  • СРПСКЕ СПОРТСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Не наседајте на провокације из Загреба
Прочитај ми чланак

СРПСКЕ СПОРТСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Не наседајте на провокације из Загреба

0

БЕОГРАД – Некадашњи српски фудбалски репрезентативци Душан Савић, Зоран Мирковић и Драгиша Бинић изјавили су данас да не треба наседати на провокације из Загреба уочи утакмице са Хрватском у квалификацијама за првенство света у Бразилу 2014. године.

Хрватски савез јуче је најавио да ће ослобођени хашки генерали Анте Готовина и Младен Маркач бити специјални гости на утакмици, а селектор Игор Штимац предложио је да они чак изведу и почетни ударац.

„Много штошта ће учинити с циљем да се наша репрезентација омаловажи. То је психолошка припрема за ту утакмицу“, рекао је Савић.

Он је додао да су генерали Готовина и Маркач „протурени кроз веш-машину и опрани од злочина“ и нагласио да ће ФСС на време реаговати, уколико заиста буде дозвољено да Маркач и Готовина изведу почетни ударац.
Мирковић, један од актера чувене утакмице са Хрватском из 1999. године (2:2) подсетио је да је у животу свака победа слађа уколико је остварена у тежим условима.

„Најава је једно, а стварност је нешто сасвим друго, јер колико сам ја упућен у правила ФИФА, то ће веома тешко да се деси. Међутим, видели смо јуче да ништа није немогуће“, рекао је Мирковић.

Фудбалер који је постао апсолутни љубимац нације после сукоба са хрватским играчем Робертом Јарнијем и црвеног картона на поменутом мечу у Загребу, због којег касније није играо на првенству Европе у Холандији и Белгије, сматра да су поруке које стижу „политиканство и да не зна шта им је циљ“.

„Не знам шта желе да постигну, али знам да је у животу свака победа слађа, уколико је остварена у тежим условима. У сваком случају, све поруке које долазе из Загреба нас не би требало да тангирају“, закључио је Мирковић.
Бинић, члан Звездине генерације која је 1991. године постала првак Европе има конкретан предлог.

„Терен је једино мерило, а они могу да зову кога ход хоће, то је њихова ствар. Али, мислим да наш државни врх мора да буде у Загребу и навија за свој тим“, рекао је Бинић.

Утакмица између Хрватске и Србије у квалификацијама за првенство света у Бразилу игра се 22.марта 2013. године у Загребу.

 

(Курир)