Прочитај ми чланак

Српске даме у елитној дивизији на Гран Прију 2014.

0

srbija600123157020130705184603

Женска одбојкашка репрезентација Србије играће следеће године у елитној дивизији Гран Прија, одлучено је данас жребом у Лозани.

Одбојкашице Србије играће против селекција Немачке, Тајланда, Јужне Кореје, Турске, Доминиканске Републике, Кине и Јапана.

У елитној дивизији су још Бразил, САД, Русија и Италија.

Репрезентација Србије ће четврти пут играти на Гран Прију, а до сада је освојила две бронзане медаље, 2011. и 2013. године.

Током првог викенда Србија ће од 1. до 3. августа играти у Групи Б против Немачке, Тајланда и Јужне Кореје, другог викенда, од 8. до 10. августа у Групи Е против Немачке, Турске и Доминиканске Републике, а током трећег викенда, од 15. до 17. августа у Групи И против Кине, Јапана и Јужне Кореје.

У 22. Гран Прију следеће године играће 28 репрезентација подељених у три дивизије. У првој дивизији играће 12 репрезентација подељених у три групе, а у другој и трећој дивизији по осам селекција подељених у две групе.

У другој дивизији играће Куба, Белгија, Пољска, Перу, Порторико, Холандија, Аргентина и Канада.

У трећој дивизији играће Кенија, Алжир, Казахстан, Хрватска, Чешка, Тунис, Мексико и Бугарска.

Финални турнир на програму је од 20. до 24. августа. На Финалном турниру играће организатор, четири првопласиране селекције после Интерконтиненталне рунде и победник Финалног турнира друге дивизије.

По завшетку Интерконтиненталног дела такмичења, екипа са најлошијим учинком ће испасти из прве дивизије.

Ако победник Финалног турнира друге дивизије не испуњава услове ФИВБ за такмичење у првој дивизији, одлуку о 12. екипи у елитној дивизији донеће ФИВБ, уз опцију да репрезентација са најлошијим учинком остане у првој дивизији.

(Спортске)