• Почетна
  • СПОРТ
  • Српска ајкула: Милан Граховац освојио сребро на Светском првенству у пливању!
Прочитај ми чланак

Српска ајкула: Милан Граховац освојио сребро на Светском првенству у пливању!

0

Grahovac-srebro1

(Телеграф.рс)
Српски спортиста допливао до сребрне медаље на 50 метара на Светском првенству за особе ниског раста које је одржано у Ист Ленсингу у САД.

Милан Граховац донео је нову медаљу за Србију, овога пута сребрну! Граховац је заузео друго место у пливању на 50 метара на Светским спортским играма за особе ниског раста у Ист Ленсингу.

Иначе, он је 2009. на претходним Светским спортским играма освојио злато у пливачком надметању на 50 метара, као и бронзу на дупло краћој деоници.

– Ово сам желео четири године и дочекао. Хвала свима који су ми помогли на овом изузетно тешком путу. Хвала и онима који су ме одбили, јер су успели да ме мотивишу још више – рекао је Граховац.

Он је истакао да је имао великих проблема да скупи финансијска средства за одлазак на шампионат.

Milan-Grahovac

– Хвала и онима који су блатили моје име док сам скупљао паре за одлазак, као и сад за време трајања првенства на разноразним порталима, јер сте ме и ви учинили снажнијим.

– Када сам мислио да више не могу, нисам одустајао, него сам цимнуо још једном. Са Србијом у срцу. Поздрав свима из Ист Ленсинга – рекао је Граховац.

Фото: Приватна архиваФото: Приватна архива
Иначе, Милан је изабран за капитена Европе од овогодишњих организатора, а осим пливања, такмичио се и у стоном тенису, у коме је пре четири године био четврти, затим у фудбалу, одбојци, алтетици, кошарци…

Пре четири године, овај Сомборац је бриљирао на Играма у Белфасту, где је поред поменутог злата освојио бронзу на двоструко краћој дистанци, као и две медаље у атлетици: до сребра је стигао у бацању кугле и у спринту, на стази дугој 60 метара.

Такође, он је недавно своју златну медаљу с Игара ставио на аукцију како би сакупио новац за операцију мале Тијане Огњановић.