Прочитај ми чланак

Срђан Ђоковић тврди: Нема дилеме, Новак игра у Мелбурну

0

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера планете Новака Ђоковића уверен је да ће његов син играти у Мелбурну од 17. јануара.

Тада почиње Аустралијан опен, на коме би Новак требало да брани титулу освојену прошле године, да нападне рекордни 21. Гренд слем и престигне Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Foto: Printskrin

Већ данима је његов наступ под велом неизвесности, јер се ситуација мења практично из сата у сат. Срђан Ђоковић сматра да сада тога више нема.

„Цела ситуација у вези са Новаком је затворена пресудом аустралијског суда. Да је било нејасноћа којим се баве поједини новинари пресуда би била другачија“, рекао је Срђан за РТРС.

Новак је данима био у имиграционом притвору, јер су аустралијске власти хтеле да му оспоре документа о медицинском изузећу и оспоре визу.

Суд у Мелбурну је одбацио ту могућност, мада власти у Аустралији и даље теоретски имају право да визу откажу, мада не без жалбе са стране српског играча.

„Аустралијски суд и независни судија је за седам сати испитивања свих чињеница утврдио да нема никаквих нејасноћа и да је Новак слободан да уђе у Аустралију и бави се својим послом“, додао је Срђан Ђоковић.

Подсећамо, Новак је у Мелбурн стигао прошле среде, прошао је вишесатно испитивање на аеродрому Туламарин, пре него што је пребачен у имиграциони хотел где је био до понедељка и судског саслушања. Иначе, Аустралијан опен траје до 30. јануара.