Прочитај ми чланак

СРБИЈА У ФИНАЛУ СВЕТСКЕ ЛИГЕ: Одбојкаши после драме у пет сетова срушили Италију

0

Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале Светске лиге у Кракову пошто је савладала Италију са 3:2 (23:25. 25:21, 25:23, 18:25, 15:11).

odbojka srbija47Селекција Србије се по шести пут у својој историји пласирала у финале Светске лиге и обезбедила девету медаљу у престижном такмичењу ФИВБ.

Изабраници Николе Грбића после велике борбе савладали су Италију, која је у овом мечу пружала изузетно јак отпор.

Србија је сјајно отворила меч, успела да стекне солидну предност, али су Италијани збили редове, заиграли далеко агресивније, преокренули резултат, а потом први сет рутински привели крају.

У другом сету виђена је резултатска клацкалица, у чијој завршници је Србија имала више концентрације, успела је да се резултатски „одлепи“ и други сет приведе крају у своју корист.

Неизвесна борба настављена је у трећем сету, изграло се поен за поен, али су Французи ипак били смиренији.

Фото: ФИВБ

Фото: ФИВБ

У четвртом сету изабраници Николе Грбића успели су да поравнају резултат и изборе „златни сет“.

Сјајна игра обе репрезентације красила је пети сет. Гинуло се за сваки поен, али су „орлови“ били смиренији и стрпљивом игром изборили још једно финале Светске лиге.

Екипа Николе Грбића поражена је у петак од Француске са 3:2, али је и поред тога заузела прво место у групи. Други финалиста знаће се после другог полуфинала у коме се састају Француска и Бразил.

Финале је на програму сутра од 20.30 часова.