Прочитај ми чланак

СРБИЈА СА НЕРЕШЕНИМ РЕЗУЛТАТОМ започела квалификације за СП у фудбалу у Русији

0

Фудбалери Србије ремијем са Републиком Ирском започели су квалификације за Светско првенство у Русији 2018. године.

srbija irska fudbal

Србија је пре нешто више од 10.000 људи на стадиону ’Рајко Митић’ на тренутке блистала, на тренутке била очајна, па је на крају резултат остао 2:2.

На скоро празном највећем стадиону у Србији утакмица није поштено ни почела, а Србија је примила гол. Лука Миливојевић направио је неопрезан фаул на неких 20 метара искоса са леве стране. Рајковић је одбранио покушај из прекида, одбитак је у казнени простор вратио О’Шеа, после чега је Aлександар Митровић катастрофално реаговао. Лопта се одбила до Хендрика на ивицу казненог простора, овај шутирао из прве, погодио капитена Бранислава Ивановића од којег се она одбила у мрежу – 0:1.

Србија је од старта преузела теренску иницијативу, али је било много простора између линија који су Ирци одлично користили. Имали су нову солидну прилику након центаршута са левог бока, али је ипак досуђен офсајд. У следећем нападу наши играчи први пут су запретили – Костић је желео да спусти Тадићу лопту коју је добио са леве стране, није успео на прави начин и играчи су се спетљали.

Први ударац у оквир гола ’Орлови’ су упутили у 17. минуту, након што је Aлександар Митровић одлично одложио лопту петом до Филипа Костића. Он је закаснио са додавањем за Младеновића, а онда покушао са дистанце, право у голмана Рендолфа.

Притисак домаћина био је све снажнији, а највише се истицао Костић, који је у 23. минуту оштро гађао супротни угао, да би се поново испречио Рендолф. Обе екипе мучиле су се на лошем терену, што је више одговарало гостима који су се након пола сата ослободили притиска ривала.

Осам минута пре одласка на одмор могли су до другог гола, поново из прекида. Још један не баш интелигентан фаул резултирао је ударцем главом Шејна Лонга, али је Рајковић овога пута боље реаговао.

Ушло се у финиш првог дела, у којем је поново Aнтонио Рукавина пробио по десној страни. Лопту му је додао Тадић, овај оштро убацио у петерац, где су се сви збунили, међу којима и наш нападач Митровић, па није захватио лопту и пропала је велика шанса.

Судија Касаи одмах је означио крај првог полувремена, да би малобројни навијачи упутили салву звиждука репрезентативцима док су ишли ка тунелу.

Друго полувреме почело је у истом ритму као и прво – Србија је имала посед, али није било превише узбуђења пред голом Ираца. Селектор Славољуб Муслин није правио промене све до 59. минута, када је Митровић своје место уступио Aндрији Павловићу.

У међувремену, нападач Њукасла имао је солидну прилику када се заградио у казненом простору ривала и прихватио лопту. Ипак, није је на време одложио и она је пропала.

Гости су се повукли, а у 62. минуту Србија коначно успела да пробије бедем Ираца, учинио је то најбољи појединац сусрета Филип Костић. Тадић је некако прихватио додавање Рукавине и уз много среће се лопта одбила до нападача ХСВ-а, а овај из прве погађа ближи угао – 1:1.

Постигнути погодак разбудио је навијаче на трибинама који су скандирали да желе победу, док су играчи Мартина О’Нила покушавали да успоре ритам утакмице. Имали су неколико прекида, пре него што је Костић направио још један добар потез. Младеновић му је лепо спустио једно дуго додавање, он се убацио испред чувара и изнудио једанаестерац. Сигуран извођач најстроже казне био је Тадић за потпуни преокрет – 2:1.

Недуго потом Павловић је имао велику шансу да реши меч, када је покупио одбитак после шута Младеновића, али је његов шут остао на пречки. То је био тренутак када се преокренула ситуација на терену, пошто су Ирци преузели иницијативу.

Већ у следећем нападу оправдано им је поништен погодак због офсајда и било је очигледно да су ближи голу. Рајковић је у 80. минуту одбранио покушај Брејдија, али ништа није могао након корнера који је уследио. Брејди је центрирао у петерац, где је Марфи несхватљиво остао усамљен и лако погодио мрежу Србије за 2:2.

И после изједначења гости су били нешто бољи тим на терену, а све је могло да се промени у 85. минуту када је капитен Србије Бранислав Ивановић пропустио златну прилику за Србију. Тадић је насумично шутирао ка голу ривала и лопта се одбила до Банета, који није био у недозвољеној позицији јер је један дефанзивац Ирске каснио. Међутим, превише је размишљао и као да се уплашио прилике, па је шутирао директно у голмана Рендолфа.