Прочитај ми чланак

СРБИЈА ОПЕТ ПОБЕДИЛА ЛИТВАНИЈУ Богдановић убацио 27 поена

0

Кошаркаши Србије победили су Литванију 95:91 и у другом међусобном дуелу у три дана, овај пут у Каунасу.

Фото: Н.С.

 

„Орлови“ су одиграли меч са доста осцилација, селектор Александар Ђорђевић је много комбиновао и уигравао, али и поред тога наш тим је надиграо једног од кандидата за медаљу на Мундобаскету.

Заблистао је Богдан Богдановић са 27 поена (10/16 из игре, 5/9 тројке) и 5 асистенција уз одлучујуће кошеве за победу.

Најбоље га је пратио Никола Јокић са 14 поена уз по 5 скокова и асистенција, а када је он био на паркету Србија је потпуно контролисали ритам игре.

Као и у Београду, ударни трио је комплетирао Немања Бјелица са 11 поена уз важне кошеве у тренуцима када су Литванци имали иницијативу.

Двоцифрен учинак имао је и Мирослав Радуљица са 10 поена, док је Василије Мицић поделио 7 асистенција.

Најефикаснији код Литванаца је био Григонис са 18, док је Кузминскас додао 13.

Пред 18.150 навијача оба тима су играла врло мотивисано и борбено, а слична атмосфера се очекује и у „Жалгирис арени“ јер Литванци нису ништа мање фанатични за кошарку од нас, штавише.

Видели смо прве обрисе игре која се очекује од „Орлова“ у Кини, са Богдановићем, Бјелицом и Јокићем као окосницом тима, уз сјајну подршку Милосављевића и Лучића.

У Литванији очекујемо већи допринос Гудурића, те Мицића и Јовића пред којима је још већа одговорност у организацији напада због изостанка Теодосића.

Меч у Арени је створио и велики проблем селектору Александру Ђорђевићу, јер је Милош Теодосић обновио повреду стопала која би могла да га спречи да наступи на Мундобаскету у Кини.