Прочитај ми чланак

СРБИЈА ЈЕДИНА БЕЗ ПОРАЗА ЧЕКА МУНДОБАСКЕТ! Пали и Французи након преокрета!

0

Кошаркашка репрезентација Србије победила је Француску резултатом 61:56 у последњој провери пред почетак Светског првенства у Кини

Изабраници Александра Ђорђевића остварили су девет победа на исто толико мечеве. Једина смо непоражена екипа у припремном периоду. Против триколора „орлови“ нису имали помоћ Богдана Богдановића и Немање Бјелице, који су одмарали и на овом мечу, али су ипак уписали нови тријумф и у победничком расположењу чекају Мундобаскет.

После прве четвртине Французи су водили 17:14. Боље су оторили меч триколори, имали предност од 7:2 и 9:4. Наш напад није функционисао најбоље, Јокић је изгубио неколико лопти…Јовић и Радуљица су ипак довели Србију на „минус 1“, Французи су нам опет побегли али су Бирчевић и Мицић везали неколико поена и вратили у игру, мада су орлови били на „минус 3“ на крају прве деонице.

Јокић је погодио за егал 17:17, али су триколори опет отишли на пет поена прености – 24:19. Потпуно је попустила одбрана Србије а Поире је везао четири поена и одвео Французе на 28:21. У наставку се поштено испромашивао Бобан Марјановић, галски петлови су сачували предност и на полувремну водили 30:23.

Као препорођени су се наши вратили са полувремена. Много боље су наши одиграли трећу деоницу. Узвратили су серијом 9:2 и пришли на 35:32. После две везане тројке Радуљице и Симоновића пришла је Србија ривалима на „минус два“, а онда је Јовић са 2+1 донео прво вођство нашем тиму – 41:40. Штета што су наши попустили у завршници па су „триколори“ пред последњих 10 минута утакмице ипак водили водили 48:46.

Србија би повела, Французи узвратили па смо гледали резултатску клацкалицу током четврте четвртине. Чак су мало и узвреле страсти на паркету. Окобо је „прљаво“ фаулирао Марка Гудурића који је имао одговор за француског репрезентативца. Одгурнуо га је и уследила је гужва која се брзо примирила.

Јокић је Србији тројком донео вођство три минута пре краја меча (57:54). Мицић је пропустио шансу да повећа предност али на нашу срећу Французи то нису знали да казне. Али, Јовић је у финишу одвео „орлове“ на „плус 6“, сачували су наши предност и уписали тријумф пред старт Мундобаскета.

Србија ће у првој фази играти у групи Д заједно са Анголом, Филипинима и Италијанима. „Орлови“ ће такмичење започети утакмицом против Анголе, која је на програму 31. августа од 09.30 по нашем времену.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!